TRAC’ın eğitim seminerleri başladı

TRAC’ın eğitim seminerleri başladı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi’nin amatör telsizcilik sınavına hazırlık seminerleri başladı.

TRAC İzmir Şubesi Başkanı Gökçe Doğan, amatör telsizciliği hedefleyen adayları ve bilgilerini tazelemeyi amaçlayan amatör telsizcileri ücretsiz eğitim seminerlerine katılmaya çağırdı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı birinci dönem amatör telsizcilik sınavının 11 Şubat 2018 Pazar günü gerçekleştirileceği açıklandı. Sınavın Ankara, Antalya, Balıkesir, Denizli, Gaziantep, İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, İzmir, Kayseri, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Yalova illerinde yapılacağı belirtildi.

TRAC İzmir Şubesi, önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de amatör telsizcilik sınavına hazırlananlara yönelik eğitim seminerleri başlattı. Seminerlerin ilki 21 Ocak 2018 Pazar günü, Bayraklı 75. Yıl Mahallesi’ndeki TRAC İzmir Şubesi’nin eğitim salonunda gerçekleştirildi. 

Seminerlerin ilkine A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesi almak için başvuran çok sayıda aday katıldı. TRAC İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Eğitim Sorumlusu Ali Rıza Özsaran (TA3EL) ile şube eğitmenleri Yalçın Gökalp (TA3NYG) ve Burcu Topuz (TA3OBT), adaylara “ulusal ve uluslararası düzenlemeler”, “işletme” ve “teknik” konularındaki sınava ilişkin bilgiler verdi, soruları yanıtladı. 

TRAC İzmir Şubesi Başkanı Gökçe Doğan (TA3TX), sınava hazırlık çalışmalarının 28 Ocak 2018 ve 04 Şubat 2018 Pazar günleri, 13.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seminerlerle süreceğini söyledi. Doğan, “Amatör telsizcilik sınavına başvuran adayları ve amatör telsiz belgesine sahip olup bilgilerini tazelemek isteyen herkesi dernek merkezimizdeki ücretsiz eğitim seminerlerimize katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Amatör telsizcilik sınavı başvurularının Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda yapılabildiği belirtildi. Başvuru ve sınav giriş ücreti ödemelerinin 26 Ocak 2018 günü çalışma saati bitiminde sona ereceği hatırlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.