Trump, artık takipçilerini engelleyemeyecek!

Trump, artık takipçilerini engelleyemeyecek!

ABD’nin sansasyonel başkanı Donald Trump hakkında federal mahkeme tarafından ilginç bir karar verildi.

Daha önceden beğenmediği tweetleri atan takipçilerini Twitter üzerinden engelleyen Trump, mahkemenin verdiği karar ile beraber artık kimseyi engelleyemeyecek.

New York Columbia Üniversitesi‘ne bağlı bir vakıf tarafından geçtiğimiz yıl Donald Trump hakkında bir dava açılmıştı. Trump’ın 7 takipçisini Twitter’daki 52 milyon takipçili realdonaldtrump isimli resmi hesabından engellediği gerekçesiyle açılan davada dün örnek bir karar çıktı.

New York‘ta bulunan federal mahkemenin yargıcı Naomi Reice Buchwald verdiği kararda, bu yasaklamanın anayasanın birinci maddesine göre sorun teşkil ettiğini belirtti.


Buchwald, kararında devlet memurlarının siyasi görüşlerinden dolayı kimseyi engelleyemeyeceklerini belirtti. Düşünce özgürlüğünün ABD anayasası ile koruma altına alınmış olduğunu belirten yargıç, ABD Başkanı’nın sosyal medya hesaplarının kamusal bir alan olduğunu söyledi.

Donald Trump, 150’den fazla kullanıcıyı engelledi!
 

Bu Twitter hesabının hükümet faaliyetlerinin ortaya konduğu ve siyasetçiler ile halkın ortak bir etkileşime girebildiği bir platform olduğu söylendi. Anayasanın birinci maddesinin açıkça ihlal edilerek düşüncü özgürlüğünü engellediği söylenen kararda bundan sonra ABD başkanının hiçbir kullanıcıyı sosyal medya hesaplarından engellememesi yönünde kesin bir mahkeme kararı çıktı.

Açılan davanın içeriğinde her ne kadar 7 sosyal medya kullanıcısının engellendiği bahsedilse de Trump’ın bugüne kadar doğrulanmış 150’den fazla kullanıcıyı Twitter’dan engellediğini biliniyor. Bakalım düşünceleri ve hareketleriyle gündem olmayı başaran Donald Trump, mahkemenin bu kararına saygı duyacak mı?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.