Trump Orayı Özelleştirmek İstiyor

Trump Orayı Özelleştirmek İstiyor

ABD Başkanı Donald Trump, ABD hava trafik kontrolünün denetimini özelleştirmeyi önerdi.

Yayımlanan bütçe belgelerine göre, ABD Başkanı Donald Trump, ABD hava trafik kontrolünün denetimini federal hükümetten bağımsız bir gruba kaydırmayı önerdi.
 
ABD hava trafik kontrol sistemini geçtiğimiz ay havayolu şirket yöneticileri ile görüştüğünde "işe yaramaz" olarak nitelendiren Trump, 2018 mali yılı için ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın isteğe bağlı bütçesinden yüzde 13'lük bir azalmayla 16,2 milyar dolar öneriyor.
 
Yayımlanan belgede, Trump'ın planında "Federal Havacılık İdaresi'nin hava trafik kontrol hizmetinin hükümetten bağımsız, sivil toplum kuruluşuna kaydırılması için çok yıllı olarak yeniden yetkilendirme önerisi başlatıldığı" belirtildi.
 
ABD halkı hava trafik kontrolünün özelleştirilmesinin artık güvende hissetmemelerine yol açacağını söyleyerek öneriye tepki gösteriyor. 
 
Özelleştirme savunucuları ise hava trafik denetiminin hükümet dışı bir kuruluşa devredilmesinin hükümetin tedarik sürecinden kaçınarak, kısmen daha verimli, hızlı ve düşük maliyetli teknolojilerin geliştirilmesine imkan sunacağını savunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.