Trump Petro'yu yasakladı

Trump Petro'yu yasakladı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela devleti tarafından geliştirilen dijital para birimi Petro ile yapılan tüm finansal işlemleri yasaklandığını açıkladı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Trump, Venezuela'ya yönelik yaptırımları genişleten bir kararnameye imza attı. Bu imza ile beraber Venezuela tarafından geliştirilen kripto para birimi Petro da yasaktan nasibini aldı. Bu para birimi ile yapılan tüm işlemler de yasaklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Venezuela hükümeti tarafından ya da Venezuela hükümeti adına 9 Ocak 2018 tarihinden itibaren çıkarılan dijital para birimlerine yönelik tüm işlemler, Amerikalı kişilere ve ABD içinde bugünden geçerli olmak üzere yasaklanmıştır."   

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro'nun dijital para çıkarmak suretiyle ABD yaptırımlarını delme girişimininde bulunduğu ifade edilen kararnamede getirilen yasağın hem tüzel hem de gerçek kişileri kapsadığı ifade edildi. Yani hem bireylerin hem kurum ve şirketlerin Petro kullanması yasaklanıyor.

Yasağın takibi konusunda ise ABD Hazine Bakanlığının gerekli adımları atma yetkisine sahip olduğu da açıklamada yer alan bir diğer bilgi oldu.

Amaç ekonomiyi canlandırmak

Venezuela, ABD'nin uyguladığı mali yaptırımları aşmak ve sıkıntıda olan ekonomisini bir nebze olsun canlandırmak için  geliştirdiği kripto para birimi Petro''yu 20 Şubat'ta bir ay sürecek ön satış süreciyle piyasaya sürmüştü. ABD'nin bu yasağı Petro''nun ön satışının biteceği gün geldi.


Venezuela yönetimi Petro'nun 100 milyon adet üreticileceğini açıklamış, bunun 38,4 milyonluk bölümünü birim başına 60 dolardan ön satışa sunmuştu. Para biriminin düzenlenmesinden sorumlu organ olan Venezuela Kur ve İlgili Faaliyetler Başmüfettişliğinin 17,6 milyon Petro''yu kontrol amacıyla elinde bulunduracağı açıklanmıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.