Trump'tan bomba: Kuzey Kore'yle...

Trump'tan bomba: Kuzey Kore'yle...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifası dünya gündemine bomba gibi düşerken sessizliğini koruyan Trump Washington'daki sızıntılara atıfta bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından şu sözleri paylaştı;

"Washington'da neden bu kadar yasadışı sızdırma yaşanıyor? Bu sızma Kuzey Kore ile uğraşırken de olacak mı?" şeklinde tweet attı. 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’ın daha kabine işbaşı yapmadan Rusya’nın Washington elçisi ile 29 Aralık 2016’da yaptığı telefon görüşmesi Başkan Trump’ın kabinesinde huzursuzluğu artırmıştı. Trump’ın üst düzey politika danışmanı Stephen Miller önceki gün “Trump’ın Flynn’a güveni sürüyor mu” sorusuna “Başkan’a sorun” yanıtını vermişti.

'HABERLERİ GÖRMEDİM'

Başkan Donald Trump, hafta sonunu geçirmek üzere Cuma günü başkent Washington'dan Florida'ya giderken uçakta basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını, "Haberleri görmedim. Bakacağım" diye yanıtlamıştı. NBC'ye konuşan Trump'ın üst düzey politika danışmanı Stephen Miller ise, "Trump'ın Flynn'a güveninin sürüp sürmediği" sorusuna "Bunu Başkana sormalısınız" diye cevap vermişti.

GÜLEN'İN İADE EDİLMESİNİ SAVUNMUŞTU
 
58 yaşındaki emekli Korgeneral Flynn, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini savunan bir yazı kaleme almıştı.
 
İSTİFA ETTİ
 
Ve tüm iddialar sonrasında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar üzerine görevinden istifa ettiği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.