TSK'dan son dakika açıklaması! 3195 terörist öldürüldü

TSK'dan son dakika açıklaması! 3195 terörist öldürüldü

Zeytin Dalı Harekâtı’nda TSK ve ÖSO savaşçıları, Afrin’in kenar mahallelerine girdi. Afrinli kadınlar Mehmetçik ve ÖSO’yu zılgıtlarla karşıladı. Harekâtta 3 bin 195 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’in Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini YPG/PKK-DEAŞ’tan temizleyerek Afrin ilçe merkezi sınırları içine girdi. Afrin ilçe merkezine bağlı Şavarighat El Caviz köyü sakinleri, köylerini teröristlerden kurtaran ÖSO savaşçılarını zılgıt çekerek sevinçle karşıladı. “Bizi cehennemden kurtardınız” diyen kadınlardan bazıları da gözyaşlarını tutamadı. Afrin merkeze doğru hızla ilerleyen TSK ve ÖSO, Afrin ve Azez’e su sağlayan 17 Nisan Barajı’nın bulunduğu noktayı da ele geçirdi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre: Bugün itibariyle 3195 terörist öldürüldü.

TSK birlikleri ve ÖSO güçleri, Afrin ilçe merkezinin kuzeydoğusundaki Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini kurtardı. Söz konusu yerleşimler, Zeytin Dalı Harekatı’nda ilçe merkezinde ele geçirilen ilk köyler oldu. TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünü temizledi. Böylece 17 Nisan Barajı’nın bulunduğu nokta da ele geçmiş oldu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.