Tufan Atakişi 11. Kitabında Karşıyaka’yı yazdı.

Tufan Atakişi 11. Kitabında Karşıyaka’yı yazdı.

İzmirlilerin, gazeteci Erkin Usman tarafından takılan "Kültür Hamalı" namıyla tanıdığı araştırmacı-yazar Tufan Atakişi, 11. Kitabında Karşıyaka’yı yazdı.

İzmirlilerin, gazeteci Erkin Usman tarafından takılan "Kültür Hamalı" namıyla tanıdığı araştırmacı-yazar Tufan Atakişi, 11. Kitabında Karşıyaka’yı yazdı: “Anılarda Yitip Giden Karşıyaka.”Atakişi; Bahar Balköse, Ersin Doğer, İnci Erefe, Yücel İzmirli, Yıldırım Karakaplan, Esin Kurt, Hüsnü Levent, Sancar Maruflu, Vehbi Moğol, Ergün Okçay,  Ekmel Totrakan ve Necdet Türetken’in yaşanmış öykülerini kitabında derlemenin yanı sıra Karşıyaka için yaptığı araştırma ve söyleşileri, arşivinden Karşıyaka ile ilgili çok nadir onlarca fotoğrafı da okurlarıyla paylaşmış.

unnamed-219.jpg

Kültür Bakanlığı’nca kitapları halk kütüphaneleri için alınan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kente Katkı” ödülleri verdiği, “ Geçmişi bu güne, bu günü geleceğe taşımak…” adına önemli işler başaran Tufan Atakişi: ”Son yıllarda “Karşıyaka'nın elimizden kayıp gittiğinin” herkes gibi ben de farkındayım. Bu kitabı yayınlamaktaki amacım; bir zamanlar Karşıyaka'nın nasıl bir yer olduğunu, sosyal yaşamını, kaybolan bazı değerlerini hatırlatarak, hafızalarda canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bu konuda bizim kuşak, çok önemli görevler üstlenmek zorundadır. Çünkü biz, eski ve yeni nesil arasında, doğruları aktarmak ve bu köprü görevini ciddi bir şekilde yapabilecek sadece 3-5 Karşıyakalı kaldık. Ben de yaşadığım bu kente karşı görevimi bu şekilde yerine getiriyorum.”diyor. Anılarda Yitip Giden Karşıyaka,  adeta bir belgesel kıvamında. 17x25 ölçülerinde, 136 sayfa, kuşe kağıda basılmış ve Atadost Yayınları’ndan çıkmış.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.