Tüketici Güven Endeksi Arttı

Tüketici Güven Endeksi Arttı

TÜİK verileri açıkladı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen “ Tüketici Eğilim Anketi” sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ocak ayında  geçen aya göre yüzde 5,6 artış gösterdi.  Aralık’ta 63,4 olan endeks değeri bu ay 66,9 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 2,9 artarak 87,9'a yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisinde iyileşme olduğunu gösteriyor. Ayrıca işsiz sayısı beklentisi endeksi de anılan dönemde yüzde  5,4 arttı ve Ocak ayında 68,9 oldu.

GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ ARTTI
Genel ekonomik durum beklentisi bu dönemde yüzde 3 artarak 86'dan 88,6'ya ulaştı. Söz konusu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığına işaret ediyor.

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 34 arttı. Aralık ayında  16,7 olan endeks, Ocak ayında 22,4'e yükseldi. Bu yükseliş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.