Tüm Polislerin Yurtdışına Çıkışa Yasak Konuldu

Tüm Polislerin Yurtdışına Çıkışa Yasak Konuldu

Rusya’da İçişleri Bakanlığı mensuplarının yurt dışına çıkışının yasaklanmasını öngören yeni bir yasa tasarısı Duma’daki hükümet komisyonu tarafından onaylandı.

Daha çok "Rusya'nın orta gelir grubundan" olanların tatil için tercih ettiği Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bir haber: Rusya’da İçişleri Bakanlığı mensuplarının yurt dışına çıkışının yasaklanmasını öngören yeni bir yasa tasarısı Duma’daki hükümet komisyonu tarafından onaylandı.
 
Tasarı şimdi onay için Duma gündemine gelecek. Yasa taslağı, kimlerin yasak kapsamında olacağına dair listeyi bakanlığın hazırlamasını öngörüyor. 
FSB ve İçişleri Bakanlığı daha önce de mensuplarının ülke dışına çıkmaması yönünde bir tavsiye yayınlamış, bunun üzerine üst düzey subaylar pasaportlarını ilgili birimlere teslim etmişti. Karar gerekçe olarak "devlet sırlarının korunması" öncelikle vurgulanmıştı.
 
Rusya’da “devlet sırrı” başlıklı federal yasa taslağı, önemli pozisyonlarda görev alan yurttaşların yurt dışına çıkışına geçici olarak yasak getirilebilmesine imkan tanıyor.
 
Rusya’da iç işleri bakanlığında 905 bin kişi çalışıyor.
 
Tasarı yurt dışında bir ülkede oturum sahibi Rusya vatandaşlarının İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev almasına da yasak getiriyor. Açıklama kısmında tasarının amacı yolsuzluğu önlemek ve bakanlık çalışanlarının sorumluluğunu arttırmak olarak belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.