Tunçsiper, 'Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür'

Tunçsiper, 'Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür'

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper İslam Konferansında alınan 'Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür' kararını desteklediklerini belirtti.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper,'' Şartlar elverdiğinde Doğu Kudüs'te Üniversitemiz ortak eğitim proğramları ile o yörenin gençlerine eğitim vermek için tüm imkanları seferber edecektir '' dedi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'in kamuoyu duyurusu şu şekilde :

“Üç semavi dinin kutsal mekânlarının bir arada yer aldığı ilk kıblemiz Harem-i Şerif'in kalbinde her daim nur gibi parlayan, peygamberler şehri Kudüs'ün kutsiyetinin müdafaası ve tarihi statüsünün muhafazası sadece müslümanlar için değil tüm insanlar için önemli bir görevdir. Bölgemizle birlikte tüm dünyada vicdanın, adaletin, karşılıklı saygının tesisinin ve sürdürülebilmesinin mihenk taşı Kudüs'e sahip çıkabilmektir. Tarihte; Kudüs'ün özel dini yapısına ve bundan kaynaklanan mahremiyetine saygı duyulmadığında ne kadar acılar çekildiğinin pek çok örneği vardır.

Kudüs'te Filistin'in BM kararıyla defalarca tastik olunmuş haklarını yok sayan her adım, farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşam idealine vurulmuş çok ağır bir darbedir. Amerika Birleşik Devletleri' nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, sadece BM kararlarına değil, Kudüs'ün asırlara sari kadim karekterine de aykırıdır. Kudüs müslümanlar için ilk kıble ve miraçtır, kutsaldır. Dinlerin buluştuğu, insanların kaynaştığı bir medeniyet şehridir.

İslam Konferansında alınan Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür kararını destekliyoruz. Şartlar elverdiğinde Doğu Kudüs'te Üniversitemiz ortak eğitim programları ile o yörenin gençlerine eğitim konusunda da destek olmaya hazırdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.