Tunçsiper, ''Sorumluluk sahibi gençler yetiştireceğiz ''

Tunçsiper, ''Sorumluluk sahibi gençler yetiştireceğiz ''

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversitelerin hedefi sorumluluk sahibi, duyarlı, çalışkan ve bilinçli gençler yetiştirmek olduğunu belirten Rektör Tunçsiper şu şekilde konuştu:

''19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır.

Gazi Mustafa Kemal’in, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Gazi’nin önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençle rimiz için ise ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır.Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz.

Atatürk Gençliğe Hitabesinde; 'Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir' diyerek vurgulamıştır. Bu bağlamda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coşkularıyla ülkemizi koruyup muhafaza edeceklerine olan inancım sonsuzdur. Bu aşamada üniversiteler olarak üzerimize düşen rol ise; sorumluluk sahibi, duyarlı, çalışkan ve bilinçli gençler yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğe emin adımlarla ilerlerken yegane temsilcilerimiz olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bağımsızlığımız için mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.