Turizmin yeni adresi: Menderes

Turizmin yeni adresi: Menderes

41. Turizm Haftası’nın açılışı, Menderes Belediyesi’nin ev sahipliğinde Özdere’de gerçekleşti. Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, turizm bölgesine tam destek olduklarını söyledi.

41. Turizm Haftası’nın açılışı,  İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Menderes Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Menderes Belediyesi tarafından sahil bölgesinde kazandırılan Özdere Meydanı’nda gerçekleşen açılışa İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karadeveci, ETİK Başkanı Mehmet İşler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Üç istek

Açılışta konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, sektörün zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “ Sadece bizim sektörümüz değil Türkiye’deki birçok sektör zorluklardan geçiyor. İzmir kendi başına çok önemli bir değerdir. İzmir’in turizmde daha çok pay alması için üç-dört tane önemli etkinliği yapması gerekiyor. Bir; Ege Uygarlıklar Müzesine ihtiyacımız var, iki; İzmirli turizmciler olarak marina istiyoruz, üç; tanıtım desteği” dedi. TÜRSAB Ege Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karadeveci de turizmde potansiyeli arttırmak için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
 
Turizme tam destek

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “Ülkede hangi işi yaparsa yapsın; ister turizmci, ister esnaf, ister sanayici olsun, hem genel hem de yerel anlamda destek olunması gerekiyor. Önlerinin açılması gerekiyor. Biz kendi bölgemize yerel anlamda bu desteğin tamamını veriyoruz. Bundan evvel sadece turizmciler ile kuru kuru toplantılar yapılır, sonra da gidilirdi. Bu Menderes’te değişti. Biz göreve geldiğimiz günden beri Türkiye’nin yüzölçümü bakımında 7. büyük ilçesi olmamıza rağmen, bu kadar geniş bir alana kusursuz hizmet vermeye çalışıyoruz ve kusursuz hizmette veriyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
Referanduma değindi

Referanduma ilişkin de konuşan Başkan Soylu, “Çıkan sonucun ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız belasız şekilde referandumu sonuçlandırdık. Bazı söylemler, bazı sıkıntılar yaşandı. Bakın bu sabah bir komşumun cenazesi vardı. Sabah evlerine uğradım. Orada sağcı da vardı, solcu da vardı. ‘Evetçi’ de vardır, ‘hayırcı’ da vardı. O cenazeye ‘evetçi’ de gelip omuz verecek, ‘hayırcı’ da omuz verecek. Sağcı da omuz verecek, solcu da omuz verecek. O yüzden birliğimizden, berberliğimizden, kardeşliğimizden hiçbir şey kaybetmemiz dileği ile” ifadelerini kullandı. Menderes Kaymakamı Bahri Tirkayi de, 41. Turizm Haftası’nın açılışının Menderes’te yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.
 
Başkan Soylu’ya teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, “ Turizmde yaşanan sıkıntıları aşacağız. Turizmcilerimize olan güvenimiz tam. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya teşekkür ederim. Emek vermiş, güzel bir alanda güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu duygularla 41. Turizm Haftası ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Antalya’ya rakip

Her yıl farklı bir yerde turizm haftasının açılışın gerçekleştirdiklerini kaydeden İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, “ Özdere bölgesi İzmir’de hızla gelişen, özellikle kitle turizmi dediğimiz büyük yatak kapasiteli otellere yeni sahip olan ve yeni otellerin hızla yapılmakta olduğu bir bölge. Bu bölge özellikle Antalya’ya rakip bir bölge olarak ortaya çıktı Bu yatırımlar İzmir turizminin çeşitlenmesine ve renklenmesine sebep olacak .Bu anlamda bu bölgeyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.
 
Ödüller verildi, gösteriler düzenlendi

Konuşmaların ardından, 41. Turizm Haftası’na özel düzenlenen resim yarışmasında ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. Gümüldür Hasan Eren İlkokulu’ndan Asmin Tuluy birinci, Menderes Gazi İlkokulu Yusuf Yenice ikinci ve yine Menderes Gazi İlkokulu’ndan Nevin Adaballı üçüncü olurken, ödüller protokol tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından Menderes Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile ritm grubu gösteri düzenledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.