Türk iş adamının futbolda Amerikan rüyası gerçek oldu

Türk iş adamının futbolda Amerikan rüyası gerçek oldu

Dünyanın bir diğer ucunda Amerika da bir Türkün kurduğu kulüp, tüm Amerika ya örnek model oldu.

Türkiye de futbol kulüplerinin mali ve idari açıdan durumu ortada.  Borç batağından kurtulmaya çalışan futbol kulüplerimiz, günü kurtarmaya çalışıyor.  Amerika da bir Türkün kurduğu kulüp adeta parmakla gösteriliyor.


Serdar Jacob Tuygun uzun süredir Amerika da yaşayan bir iş adamı ve futbola olan merakıyla biliniyor. 5 sene önce Dallas FC City kulübünü kurarak çok kısa bir zaman diliminde, ciddi atılımlara imza attı.  Dallas FC City A takımı, B Takımı, alt yapı ve Futbol Akademisiyle adeta çok ciddi bir futbol fabrikası yaratan Tuygun, bununla yetinmeyip, kulübün altyapısından yetişen 15’e yakın oyuncuyu dünyanın dört bir yanına transfer etmesiyle dikkatleri üzerine çekti.


 zico-new.jpg


Kulübün gelirlerini bu şekilde giderlerle ayni seviyede tutup, yarattığı bu sağlam yapıyla kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan Tuygun, bunun ancak “iyi bir sistem ve doğru insanlarla çalışmak” ile  yaratıldığını dile getirdi.
 
Kulüpteki sağ kolu ve Asbaşkan Nicolas Ayala, Güney Amerika da bulunan bağlantılarıyla, takıma sıra dışı yetenekler kazandıran isim olarak ön plana çıkıyor. Nicolas Ayala özelikle Meksika futbolunun yakından tanıdığı ve referans aldığı isimlerin başında geliyor. Kulüp yapısı ve yönetim biçimiyle, kalite isimlerin öncülüğünde “uluslararası bir marka olma” yolunda basamakları hızla çıkan Dallas FC City, Türkiye’de ki futbol kulüplerinin aksine çok kısa sürede Amerika da futbolda söz sahibi oldu.
 
Futbolda başarının altyapıdan geçtiğini bilen Tuygun, ilk olarak oraya el atmış ve altyapıyı Arjantin’in önemli teknik direktörleri arasında yer alan Guillermo Rivarola ile Mert Tezkol’a emanet etmiş.  Tuygun, her gecen gün hedeflerini biraz daha büyütüyor. Türk Futbolunun önemli isimlerinden Engin Fırat’ı Dallas’a davet eden Tuygun, Uluslararası deneyimi ile ön planda olan tecrübeli teknik direktöre kulübün Spor Direktörü olması için teklif de bulundu.
 
Amerika kıtasının en büyük spor şirketi ünvanına sahip, Dallas ta faaliyet gösteren ünlü Karen Renee Lucchesi ile yeni Stad Projesiyle ilgili önemli adımlar atan Tuygun, yaşadığı eyalete ve takımına modern stat kazandırmak için çalışmalara devam ediyor. Karen Renee Lucchesi Amerika’nın yakından tanıdığı ve bilinen spor yöneticileri arasında başı çekiyor.  Tam bir Türkiye hayranı olan ve tatillerini Türkiye’de geçiren Lucchesi,  özelikle Nevşehir ve Kapadokya hayranı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.