"Türki Cumhuriyetlerle ilişkiler güçlendirilmeli"

"Türki Cumhuriyetlerle ilişkiler güçlendirilmeli"

Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapıldı.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organizasyonuyla 13-14 Ekim’de Türkiye ve diğer Türki Cumhuriyetler’den üniversitelerin katılımıyla dereceye giren belgesel filmlerin gösterimleri yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kurucuları arasında yer aldığı Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun davetlisi olarak iki gün boyunca gerçekleştirilen tüm etkinliklere katıldı. 

atilasertel_baku-(7).jpg
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, eşi Ziynet Sertel’le birlikte festivalin yanı sıra Korkut Ata Aşıklar Kervanı Bakü Aşıklar Şöleni’ne de katılırken Bakü’de çeşitli temaslarda da bulundu. Sertel, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Memedali oğlu Muharremov’u makamlarında ziyaret etti. 
atilasertel_baku-(5).jpg

“KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ARTMALI”
 

Azerbaycan’ın önde gelen iki yayın organına röportajlar da veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olarak kurucuları arasında yer aldığım Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu çok güzel ve başarılı projelere imza atıyor. Onlarca belgeselin yarıştığı ve dereceye girenlerin gösteriminin yapıldığı Belgesel Film Festivali’nde ülkemizi vekil bazında temsil eden tek kişi olmak benim için ayrı bir onur oldu” dedi. 


Katıldığı etkinliklerde konuşma yapan ve Azerbaycan ile Türkiye’nin dostluğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türk dünyasının kendi içindeki kültürel birliği sağlamasının önemine değindi. Sertel, bu tür kültürel etkinliklerle kopmaya yüz tutmuş köprülerin, kültürel ilişkilerin yeniden inşaa edildiğini dile getirdi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Azerbaycan Türk Şehitliği’ni de ziyaret ederek, eşi Ziynet Sertel’le birlikte şehitlerimiz için dua etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.