TÜRKİSTAN ELÇİSİ ANAYURDA DÖNDÜ

TÜRKİSTAN ELÇİSİ ANAYURDA DÖNDÜ

Ülkü Ocakları İzmir Başkan Yardımcısı Alper Yarmalı, Türkistan Gezisine katıldı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve beraberindeki 40 kişinin katıldığı, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan'ı kapsayan geziye Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığını temsilen katılan İl Başkan Yardımcısı Alper Yarmalı'nın açıklaması şu şekilde;

Öncelikle bizlere unutamayacağımız bir gezi fırsatı sunan, hayallerimizi süsleyen Turan coğrafyasını görmemizi, orada nefes almamızı sağlayan Liderimiz, büyüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'ye ve Ülkü Ocakları Genel Başkanımız sayın Olcay Kılavuz Beyefendi'ye teşekkür ediyorum.

Gezilerimiz kapsamında elbette anlatılacak çok şey yaşadık ve gördük lakin bazı önemli izlenimler var.
Türki Cumhuriyetler bilindiği üzere yaklaşık 70 yıl Rusya'nın egemenliğe altında kalmış.1992'de SSCB'nin dağılmasıyla özgürlüklerini kazanmışlar lakin bu bölgelerde Sovyetlerin izlerini görmek hala mümkün.
İşte tamda bu yüzden Türkiye'de verilmiş 2 büyük mücadele var ki bu mücadelelerin kahramanlarına teşekkür etmek istiyorum.

1-)Kurtuluş Savaşı Mücadelesi
Dinimizi istediğimiz gibi yaşadığımız, dilimizi istediğimiz gibi konuştuğumuz, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup bize emanet eden büyük Türk Milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin mücadelesi !Onların Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamış ve yaşayan herkesin üzerinde hakkı vardır ve ödenemez.

2-)1980 öncesinde  Taşmedreseli ağabeylerimizin, Lenin'in, Stalin'in, Che'nin vs. resimlerini taşıyanlara karşı verdikleri mücadeledir! Allah onların her birinden razı olsun. Kim ne derse desin onların verdikleri mücadele sayesinde bizler bugün Türkçe konuşabiliyoruz, Türk Kültürünü yaşatabiliyoruz ve İslam’ı en güzel şekilde yaşıyoruz. Her birinin başımızın üstünde yeri var...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.