Türkiye 3-1  Moldova

Türkiye 3-1 Moldova

A Milli Takımımız hazırlık maçında Moldova ile karşılaştı. Fatih Terim'in genç futbolculara şans verdiği mücadeleyi Millilerimiz 3-1'le geçti.

2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde Finlandiya’yı, Antalya Arena’da oynanan maçta 2-0 mağlup eden A Milli Takımımız, Haziran ayında oynayacağı kritik Kosova deplasmanı öncesi bu akşam Moldova ile özel maçta karşı karşıya geldi. Fatih Terim'in genç futbolculara şans verdiği mücadeleyi Millilerimiz, rakibini Emre Mor, Ahmet Yılmaz Çalık ve Cengiz Ünder'in golleriyle 3-1 yendi. Moldova'nın golü son dakikada Radu Ginsari'den geldi.

İlklerin gecesi...

Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'da ilklerin gecesi yaşandı. Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder milli formayla ilk gollerini attı. Harun Tekin, Güray Vural, Serdar Gürler, Deniz Türüç ise Moldova karşısında maça çıkarak ilk kez A Milli Takım formasını terletmiş oldular.

Milliler maça büyük bir destekle başladı. Eskişehir'de oynanan mücadeleye futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

Mücadelenin ilk 10 dakikasında topa hakim olan taraf Millilerimiz olarak gözüktü ancak gol pozisyonuna girmekte her iki ekip de zorluk yaşadı. 5. dakikada A Milliler Oğuzhan Özyakup ile tehlikeli bir atak oluşturdu ancak top ayağına oturmayınca şut auta çıktı.

Emre Mor'dan güzel gol

Mücadelenin 14. dakikasında kaptan Oğuzhan Özyakup kendi yarı sahasından kaptığı topla Milliler'i atağa kaldırdı ve 20 metre top sürdü. Özyakup, Dortmund'da futbol yaşamını sürdüren Emre Mor'a pasını verdi ve topla buluşan genç yıldız Moldova kalecisini çalımlayarak topu boş kaleye bıraktı. Emre Mor'un bu golü aynı zamanda Milli Takım kariyerindeki ilk golü oldu. 1-0

Dortmund'da fazla forma şansı bulamayan ancak geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Emre Mor, maçın başından itibaren gösterdiği performans ve kıvrak hareketleri ile yine izleyenleri mest etti. Moldova savunması genç oyuncumuzu durdurmak içn sık sık faul yapmak zorunda kaldı.

Ahmet Yılmaz Çalık'ın ilk golü

A Milli Takım ilk maçını oynadığı Eskişehir'de Moldova önünde dakikalar 24'ü gösterdiğinde skoru 2-0 yaptı. 8. kez milli formayı terleten Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Ahmet Yılmaz Çalık, kornerden gelen topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve ilk golünü kaydetti. 2-0

Mücadelenin ilk yarısında şüphesiz en dikkat çeken isim Milli Takımımız'dan Emre Mor. Oynadığı her maç üstüne katan Emre, yine hırsı ile ilk yarının başarılı isimlerinden biri oldu. Milliler adına bir diğer başarılı isim Emre Çolak oldu. Galatasaray'dan ayrılarak İspanya'nın yolunu tutan Emre Çolak, arkadaşlarına yaptığı servislerle dikkat çekti. Karşılaşmanın 39. dakikasında serbest atıştan gole çok yaklaşan Emre, Moldova kalecisi Pascengo'ya takıldı.

Rakip Moldova ise Milli Takımımız'a karşı hiçbir varlık gösteremezken ilk yarıda başka pozisyon olmadı ve 2-0 ile sona erdi.Onur yerine Harun Tekin

Mücadelenin 2. yarısı Milli Takımımız'ın santrası ile başladı. Fatih Terim değişiklikle 2. yarıya başlamayı tercih etti ve kaleci Onur Kıvrak yerine Bursasporlu Harun Tekin oyuna dahil oldu. Bu değişiklikle Harun da A Milli Takım formasını ilk kez giymiş oldu.

Cengiz'den muhteşem gol

Mücadelenin 52. dakikasında Başakşehirli genç futbolcu Cengiz Ünder ceza sahası dışından sert ve güzel vuruşu ile Moldova kalecisini avlamayı başardı. Genç futbolcunun bu golü kenarda heyecanla mücadeleyi takip eden Fatih Terim'i de bir hayli sevindirdi. 3-0

Taraftarlar şov yaptı

Maçın 65. dakikasında tribünlerde skorun da vermiş olduğu rahatlıkla bayrak ve Eskişehirspor bandosunun şovu vardı. Terim bu dakikalarda bir değişikliğe daha gitti ve ilk golün asistini yapan Oğuzhan'ın yerine Deniz Türüç oyuna dahil oldu. Oğuzhan'ın çıkması ile kaptanlık pazubandı Şener Özbayraklı'ya geçti. Deniz bu değişiklikle birlikte ilk kez milli oldu. Maçın 69. dakikasında maçın başarılı isimlerinden biri olan Emre Çolak da kenara geldi ve yerini Kaan Ayhan'a bıraktı.

Serdar Gürler de milli oldu

75. dakikada bu kez de Enes Ünal'ın yerine giren Serdar Gürler, A Milli Takım formasıyla ilk kez tanışmış oldu. Gençlerbirliği'nde gösterdiği başarılı performansla Terim'in dikkatini çeken 25 yaşındaki oyuncu ilk A Milli Takım formasını böylece Moldova karşısında giymiş oldu.

Harun'dan güzel kurtarış

Karşılaşmanın 82. dakikasında mükemmel bir gole imza atan Cengiz Ünder yerini Cenk Tosun'a bırakırken, maçın başarılı isimlerinden Emre Mor da yerini Yunus Mallı'ya bıraktı. Oyuncu değişikliklerini ardından Moldova maçötaki en net pozisyonlarından birini yakaladı ancak ceza sahası içerisinden vurulan şutu Harun Tekin güzel bir kurtarışla engelledi.

Son dakikada yedik

90+2. dakikada sol kanattan uzun topla atağa çıkan Moldova'da topla buluşan Radu Ginsari, Şener Özbayraklı'dan topu kurtarıp düzgün bir vuruşla topu ağla gönderdi. 3-1

Maçta başka gol pozisyonu olmayınca mücadele 3-1'lik skorla Milli Takımımız'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Sarı kartlar: 33' Cojocari, 39' Radu, 62' Okay Yokuşlu

fanatik

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.