Türkiye Almanya'ya Şartlarını Sundu

Türkiye Almanya'ya Şartlarını Sundu

Türkiye İncirlik Üssü için Almanya'ya şartlarını sundu.

Almanya Federal Meclisi tarafından 1915 olaylarına soykırım denmesinin ardından iki ülke arasında gerilen ilişkiler iki ülke arasında işbirliklerini de tehlikeye atmıştıç Özellikle İncirlik konusunda sıkıntı yaşayan Almanya'nın İncirlik Üssü'nde üs kurma talebi reddedilmişti. Almanya'nın bu konuda yeniden talepte bulunacağı iddiası ortaya atılırken, Almanya Parlamentosu bu üs için 58 milyon Euroluk kaynak ayırmaya karar verdi.
Almanya'nın İncirlik Üssü'nde tesis kurma yönündeki taleplerini askıya alan Türkiye, müzakerelerin yeniden başlatılmasına yeşil ışık yaktı.

Almanya'nın İncirlik'te, uçak park sahası, hangar, karargah, yatakhane ve ofis binalarından oluşacak tesisler için toplam 33 bin 450 metrekarelik kullanım alanı isteyeceği ifade edildi. Türkiye'nin ise İncirlik'e inşa edilecek tesis ve eklentilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine kaydedilmesi şartıyla bu talebe olur vereceği vurgulanıyor. İki ülke arasında yapılması planlanan anlaşmada, Türkiye'nin "Üssü boşaltın" demesi halinde Almanya'nın "tüm askeri varlığını geri çekeceği" garantisinin de yer alacağı ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.