Türkiye Gençlik Meclisleri, Rusya'yı kınadı!

Türkiye Gençlik Meclisleri, Rusya'yı kınadı!

Ülkenin dört bir yanından gelen Türkiye Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri üyeleri, gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımlarını artırmak için birlikte hareket etme kararı aldı.

Türkiye Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri Samsun’da bir araya geldiği toplantıda konuşan Bayraklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Gürel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Savaş, zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir. Bu doğrultuda savaşı doğru bulmuyoruz. Kınıyoruz” dedi.

“SAVAŞIN KARŞISINDAYIZ”

Gençlerin Samsun ziyaretinde Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emircan Kuyumcu, gençler adına basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Savaş emrini verenler savaş cephesinde olmadıkları müddetçe savaşı oyun zannederler. Bu bir oyun değildir. Biz Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri olarak savaşın taraflarının değil savaşın bizzat karşısında yer alıyoruz. Savaşlar haklıyı değil güçlüyü temsil etmekte olup, hiçbir zaman adalet sağlayıcı değildir. Bu sebeple 21. yüzyılda savaş gibi ilkel dürtülerin tamamının son bulmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi. Türkiye genelindeki Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri arasındaki koordinasyonu sağlamak, dayanışma ve birliği artırmak amaçlarıyla ilk buluşmasını gerçekleştiren gençlik meclisleri üyeleri, oluşabilecek deprem, yangın gibi her türlü doğal afette aktif yardımlaşmayı sağlayarak, olumlu veya olumsuz durumlarda da ulusal ve uluslararası kamuoyu oluşturmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

anil-gurel1.jpeg

GENÇLER KARAR ALMA MEKANİZMALARINDA

Bayraklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Gürel, “Biz hep birlikte güzel işler yapmak istiyoruz, hiç kimseyi fikrine, görüşüne, düşüncesine göre ayırt etmeden ortak akılla sorunlara çözüm üretecek ve istihdam sağlayacağız. Gençlerin karar almak mekanizmalarında daha etkin rol almaları için hep birlikte çalışacağız. Kent Konseyi Gençlik Meclisleri, Siyaset üstü bir kurumdur. Bizim tek bir genç arkadaşımızı dahi kaybetme lüksümüz yok. O nedenle birlik ve dayanışmamızı bundan sonra daha da artıracağız. Yarınların en güzel hikayesini bizler yazacağız” diye konuştu.

14 İLDEN 30 KİŞİ KATILDI

Gençlerin Samsun’daki buluşmasına Atakum, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Sivas, Sinop, Karşıyaka, Bayraklı, Karaburun, Kuşadası, Bandırma, Fındıklı, Milas, Mezitli, Bilecik, Esenyurt, Lüleburgaz, Tatvan Kent Konseyleri Gençlik Meclislerinin üyeleri katıldı.

gencler-rusyayi-kinadi-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.