Türkiye'de Kaç Yabancı Sağlık Personeli Çalışıyor

Türkiye'de Kaç Yabancı Sağlık Personeli Çalışıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2012 yılından bu yana 947 yabancı uyruklunun sağlık çalışanı olarak göreve başladığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2012 yılından bu yana 947 yabancı uyruklunun sağlık çalışanı olarak göreve başladığını bildirdi. Bakan, Türkiye’de çalışmak için bin 67 Suriyeli hekim ve 50 ebenin başvuruda bulunduğunu söyledi.
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Bakan Akdağ’ın yanıtlaması üzere Meclis’e bir önerge vererek, izinsiz sağlık hizmeti veren Suriyelileri sordu. 
 
Medimagazin'in haberine göre, Yüceer’in önergesini yanıtlayan Sağlık Bakın Recep Akdağ şunları kaydetti:
 
"MÜHÜRLEME İŞLEMİ YAPILDI"
 
“Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı 11 ilimizde izinsiz sağlık hizmeti verdiği saptanan toplam Suriyeli sayısı 105 olup, tespit edilen yerlerde bulunan araç, gereç ve malzemelere savcılık izni ile el konularak İl Sağlık Müdürlüklerince mühürleme işlemi yapılmıştır. Ayrıca ülkemizde Suriyeliler de dahil olmak üzere izinsiz sağlık hizmeti sunulması halinde Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu gereğince ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmaktadır ve bu yerler Bakanlığımızca kapatılmaktadır.”
 
947 SAĞLIK ÇALIŞANI
 
Akdağ, 22 Şubat 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yabancı Sağlık Meslek Mensuplarının Türkiye’de Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında, önergenin yanıtlandığı tarihte 947 yabancı uyruklunun sağlık çalışanı olarak göreve başladığını bildirdi.
 
Önergede, tabloyla 947 yabancı uyruklu sağlık çalışanının 434’ü tabip, 333’ü uzman tabip, 26’sı diş tabibi, 11’i ebe, 127’si hemşire/sağlık grubu, 2’si ilk ve acil yardım teknikeri, 17’si fizyoterapist, 6’sı anestezi tekniker/teknisyeni, 10’u tıbbi görüntüleme/laboratuvar teknikeri olarak sıralandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.