Twitter'daki 'mavi tik'lerini kaybettiler....

Twitter'daki 'mavi tik'lerini kaybettiler....

Twitter, aşırı sağcı bir isme “doğrulanmış kullanıcı” hakkı verdiği için sert eleştirilere uğradıktan sonra, "mavi tik" işaretiyle belirttiği “doğrulanmış kullanıcı” olmanın koşullarının değiştiğini duyurdu.

Twitter, 'doğrulanmış kullanıcı' olmanın koşullarını değiştirdi ve bazı ırkçı hesapların 'mavi tik'ini geri aldı. Twitter'dan yapılan açıklamada, “Doğrulanmış kullanıcı olma koşullarını tekrar gözden geçiriyoruz ve belirli kurallara uymayan davranışlarda bulunan kullanıcıların doğrulamasını geri alacağız” denildi.

Şirket bundan sonra “nefreti ve/veya şiddeti körükleyen, nefret gruplarını destekleyen, başkalarını tahrik ve taciz eden paylaşımlar yapan” kullanıcıların doğrulamalarının geri alınacağını belirtti.

Beyaz ırkçı Richard Spencer, aşırı sağcı Laura Loomer ve İngiliz Savunma Birliği kurucusu Tommy Robinson’un da aralarında olduğu bazı isimlerin doğrulamaları kendilerine bir bildirim mesajı gönderilerek geri alındı.

Twitter, Ağustos ayında Charlottesville’de gerçekleşen aşırı sağcı bir yürüyüşün organizatörü Jason Kessler’e “doğrulanmış kullanıcı” unvanı verdiği için sert eleştiriler almıştı.

Karar sonrası, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter paylaşımları ve ABD’de Twitter paylaşımından hakaret içerikli konuşan siyasetçilerin doğrulanmış hesapları da sorgulanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.