Twitter'dan trollerle karşı yeni plan

Twitter'dan trollerle karşı yeni plan

Twitter, ABD merkezli çevrim içi güvenlik şirketi Smyte'yi satın aldığını açıkladı. Sosyal medya devi, hareketin platformdaki sohbeti geliştirmeye yönelik son adımı olduğunu ve Twitter'ı daha güvenli hale getirmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Twitter, online güvenlik şirketi Smyte'yi satın aldığını açıkladı. San Francisco merkezli Smyte, çevrimiçi kötüye kullanım, spam ve sahtekarlıkla mücadelede yardımcı olan araçlarda uzmanlaşmış bir şirket.

Twitter, "Smyte'nin ekibi, teknoloji ve şirket misyonu, Twitter'daki sohbetin sağlığını iyileştirme konusundaki adımlarımızla uyumlu ve bunun devam eden çalışmalarımıza güçlü bir ek olacağına inanıyoruz. Smyte ekibi, çevrimiçi güvenliğiyle yüz yüze gelen birçok benzersiz sorunu ele aldı. Twitter için kullandığımız proaktif yaklaşıma inanıyor. Kötü niyetli davranışları, herhangi birinin deneyimini etkilemeden önce durdurabiliyor. Genel konuşmanın sağlığını daha da iyileştirecek değişiklikler yapmamıza yardımcı olmak için ekibimize katılmaları için bekleyemeyiz." dedi.

Twitter, site üzerindeki taciz ve saldırgan içeriklerin ele alınma şekli yüzünden defalarca eleştirild. Hatta bununla mücadele etmek için birkaç adım atmaya söz verdi. Twitter kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, sorunları gidermek amacıyla üçüncü parti şirketlerle çalışmanın yollarını aradığını söylemişti.

Twitter, Smyte'ın ürünlerinin, faaliyetlerini ve platformu izlemek için kullandığı teknolojiyi güçlendirmeye yardımcı olmak için Twitter'ın kendi inceleme sistemine entegre edileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.