Üç nesil aynı sergide buluştu

Üç nesil aynı sergide buluştu

Ege Üniversitesi tarafından yedincisi düzenlenen ‘EgeArt” sanat günleri kapsamında düzenlenen üç nesil EgeArt Sergisi büyük ilgi gördü.

Bu kapsamda anne Güngör Ünal, baba Ülkü Ünal ve kızları olan Elçin Ünal’ın İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide Elçin Ünal'ın ressam dedesine ait tablolar da yer aldı. 


Aynı zamanda EgeArt’ın isim babası olan Ünal ailesi; ilk defa 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında aynı sergide bir arada yer aldı. İzmir’in en tanınmış ve ödüllü ressamlarından Ülkü Ünal; kendi gibi ressam olan eşi Güngör Ünal ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü Öğretim Üyesi olan kızları Yrd.Doç.Dr. Elçin Ünal’ın eserleri sanatseverler tarafından tam puan aldı. 72 eserin yer aldığı Üç Nesil EgeArt sergisinde tuval üzerine yağlı boya ile akrilik teknikleri kullanıldı.


Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin; üç nesildir resim sanatını İzmir’de temsil eden ve güçlü eserler sunan Ünal ailesini aynı sergide buluşturmaktan onur duyduklarını ifade etti. EgeArt’ı Kültürpark’a da taşıdıklarını belirten Prof. Dr. Gültekin, bu sergideki amaçlarının nesiller boyu sanat sevgisi için bir çağrı olduğunu kaydetti. Gültekin, "Ege Üniversitesi 7. EgeArt Sanat Günleri, düzenlenen sergi etkinlikleri ile İzmir’de güçlü bir sanat vurgusu ve çağrısı sunmayı hedefliyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.