Ülkü: “Türkiye 15 Temmuz’dan güçlenerek çıktı”

Ülkü: “Türkiye 15 Temmuz’dan güçlenerek çıktı”

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Gazeteci Engin Uğur Ağır’ın hazırlayıp sunduğu TRT İzmir Kent Radyosu’ndaki programa katıldı. Ülkü, ülkemizin 15 Temmuz hain darbe girişiminden kenetlenerek ve güçlenerek çıktığını söyledi.

 

Gazeteci Uğur’un sorularını yanıtlayan MÜSİAD İzmir ve Ülkü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, darbe gecesi resmi bir yarış programı için İzmit’in Körfez ilçesinde olduğunu söyledi. “Ülkemiz adına karanlık bir geceydi, o gün bir kahramanlık destanı yazıldı” diyen Ülkü, “İzmit’in Körfez ilçesinde resmi bir yarış programımız vardı. Otelde dinlenmeye geçtiğimizde darbe girişiminden haberdar olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyondan yaptığı “Vatandaşlarımızı illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum” çağrısı üzerine bizler de ilin meydanında toplanıp, ülkemize ve demokrasimize sahip çıktık. Ülkemizin tüm şehirlerinde vatandaşlarımız ayaklanma girişimine karşı kenetlendi. Ertesi gün İzmir’e geldik. Ülkemizde 15 Temmuz günü bir destanın yazılıyor olması, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin tekrar vücut bulması bu üzücü olayın sevindirici tarafı olmuştur” dedi.

“Kızım da aynı soruyu sordu”

Kızının televizyon izlerken terör örgütü lideri Gülen’i Amerika’nın neden iade etmediğini kendisine sorduğunu anlatan Ülkü, “Kızım bunu sorunca tüylerim diken diken oldu. Kızım bana, ‘Baba Amerika Gülen’i nasıl vermez? dedi. Onların ülkesinde böyle bir paralel yapı darbe girişimi yapsa sonra o yapının lideri bize kaçsa ve ülkemiz de teslim etmese bu normal mi?” dedi. Evlatlarımızın bu olaya verdiği tepki, taşıdığı şuur beni duygulandırdı. Amerika’nın bir terör örgütü lideri, bir akıl hastasını ülkesinde barındırması kabul edilemez bir durumdur. Tabi dış güçler bu terör örgütü liderini bir maşa olarak kullandıkları için ülkemize teslim etmek istemiyorlar” dedi.

Türkiye Güçlenerek ve Büyüyerek Yoluna Devam Ediyor

Ülkü, şunları söyledi: “Darbeden sonra yapılan ayak oyunlarına, ne esnafımız, ne sanayicimiz ne de sivil toplum örgütlerimiz gelmedi. Hükümetimizin aldığı teşvik ve istihdam kararları ekonomiyi önemli ölçüde rahatlattı. Ticari hayatta faaliyet gösteren kobi ve büyük firmalar da hükümetimizin ekonomi alanında aldığı kararlara büyük destek verdi. Türkiye, bu hain girişimden sonra güçlenerek, büyüyerek yoluna devam etmektedir ve edecektir. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MÜSİAD İzmir Şubesi olarak 27 gün demokrasi nöbeti tuttuk. Çok önemli bir görevi yerine getirdik” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.