Ümit Ülkü yine rekor kırdı

Ümit Ülkü yine rekor kırdı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 2017 Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarında pist rekorunu kırdı.

Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen 2017 Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarında İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü adına yarışan MÜSİAD İzmir Başkanı ve İleri Sürüş Teknik Eğitmeni ve Milli Otomobil Sporları Milli Sporcusu Ümit Ülkü, pist rekorunu kırdı. Ülkü aynı zamanda Maxi Grup yarışında birinci geldi.
 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 2017 Türkiye Pist Şampiyonası hafta sonu Körfez Yarış Pisti’nde start aldı. Yarışlara İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü yarışçıları damgasını vurdu. Türkiye Pist Şampiyonu Ümit Ülkü, Maxi kategorisinde yarıştı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan Maxi grup yarışlarının ikisinde de Ülkü birinciliği göğüsledi. Ülkü Motorsporları Kulübü yarışçısı Galip Atar ise Süper Grup yarışlarında birinciliği elde etti.
 
Nissan GT-R Nismo İlk Defa Pistlerde
 
Maxi grup yarışında pistin bugüne kadar yapılmış en hızlı sürüşünü gerçekleştirdiğini belirten Ülkü, “İzmir’imizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil ettik” dedi. Maxi grupta bindiği Nissan GT-R Nismo GT3 model aracı ilk defa yarış pistlerinde kullandığını anlatan Ülkü, motor sporseverlerin de bu aracı beğenerek takip ettiğini söyledi. Kocaeli Körfez Pisti’nde Türkiye Pist Şampiyonası Süper ve Maxi Grup kategorileri start aldı.
 
Maxi grup yarışında Ümit Ülkü Nissan Skyline GT-R 35 Nismo direksiyonunda 41.904′lük zamanıyla pistin yeni rekoruna imza attı. BMW Z4 GT3 ile Bilal Saygılı ikinci ve Porsche 997 GT3 ile İsmet Toktaş üçüncü oldu. Süper grup yarışlarında ise BMW 320 TC ile Galip Atar birinci, Honda Civic Type-R EP3 ile Tahir Bilge ikinci ve yine Honda Civic Type-R EP3 ile Metin Çalışkan üçüncü oldular. Yarış neticesinde Ümit Ülkü Opel Corsa OPC Cup’ta da kazandığı 1. Lik ile günü 3 birincilikle tamamlamış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.