Umut Tekin, o iddiaya sessiz kaldı

Umut Tekin, o iddiaya sessiz kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkardığı anahtar listede yer almasına rağmen, PM’ye girememişti.

 

CHP’de hafta sonu 36. Kurultay gerçekleşti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun güven tazelediği kurultayda, asıl yarış Parti Meclisi(PM) seçiminde yaşandı. Bilindiği üzere CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasına rağmen PM’ye girememişti. Bunun üzerine kulislerde ‘Tekin’e operasyon yapıldı’ iddiası yankılanmaya başlandı. Umut Tekin ise, bu iddiaya sessiz kaldı.

“PARTİ MECLİSİNE GİRMİŞ GİBİ, NORMAL ÜYE SIFATINDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Tekin, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmasına rağmen PM’ye girememesiyle ilgili olarak,  “Kolay bir süreç değil. Güzel bir kurultay yaşandı. Orada Genel Başkanın anahtar listesinde yer almak kolay değil. Listede olmayan 10 arkadaşımız listeye girdi. Tabii o arkadaşlarımız listeyi delerek geldiler. Böyle olunca 10 kişi de listeden düştü. O da biz olduk. Bundan sonra önümüze bakacağız. Hep birlikte 2019 sürecini inşa edeceğiz. Hepimiz Parti Meclisine girmiş gibi, normal üye sıfatında çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“TÜM İLLER, KENDİ İLLERİNİN GENEL MERKEZDE TEMSİLİYET SAYISININ FAZLA OLMASINI İSTER”

Tekin, Genel Merkezde temsiliyet anlamında geçen dönemden daha az sayıda İzmirli olması konusunda ise, “Tüm iller, kendi illerinin genel merkezde temsiliyet sayısının fazla olmasını ister. Hele ki büyükşehirseniz ve güçlü bir delegasyonunuz varsa. Hem bunu istemekle birlikte, genel merkezde listeye giren arkadaşlara da sahip çıkarsınız. Siyaset böyle yapılır. İzmir delegasyonu da, listeye yeteri kadar temsiliyet girmesini istemiştir. Bununla da beraber listeye giren arkadaşlara da sahip çıkarlar” dedi.

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.