Ünilig heyecanı Bornova’da yaşandı

Ünilig heyecanı Bornova’da yaşandı

Üniversiteler Spor Ligi Basketbol kupaları Bornova’da sahiplerini buldu

Bornova Belediyesi’nin Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Üniversiteler Spor Ligi Kadınlar ve Erkekler Basketbol Finalleri sona erdi. 16 takımın mücadele ettiği organizasyonda kadınlar kategorisinde Giresun Üniversitesi, erkekler kategorisinde ise İstanbul Beykent Üniversitesi Şampiyon oldu. Üniversite kenti Bornova’da Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sporda marka kent olma yolunda böylesi organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Üniversiteler Spor Ligi Kadınlar ve Erkekler Basketbol Finalleri sona erdi. 16 takımın mücadele edeceği organizasyonda kadınlar kategorisinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni yenen Giresun Üniversitesi, erkekler kategorisinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi’ni geçen İstanbul Beykent Üniversitesi Şampiyon oldu. Kadınlarda üçüncülüğü 19 Mayıs Üniversitesi, erkeklerde ise Yaşar Üniversitesi kazandı.

Kupayı Başkan Atila verdi

Erkekler kategorisinin şampiyonluk kupasını veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversite kenti Bornova’da Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Atatürk Spor Kompleksimizde açılışından bugüne bir yıl içerisinde çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Mart ayı başındaki Kadınlar Türkiye Finalleri bu salonda oynanmıştı. Ünilig finalleri de Bornova’nın üniversite kenti ve spor kenti kimliğini biraraya getirmesi yönüyle bizim için çok özeldi. Sporda marka kent olma yolunda böylesi organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

5 günde 40 maç oynandı

8 Kadın, 8 erkek olmak üzere toplam 16 takımın mücadele ettiği organizasyonda, Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nin 2 bin 500 kişilik ana salonu ile Bornovalı Efsane Oyuncu, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok’un adının verildiği 250 kişilik antrenman salonunda 5 gün boyunca 40 maç oynandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.