Üniversitelilerden 'İlk Adımda İlk Yardım' Projesi

Üniversitelilerden 'İlk Adımda İlk Yardım' Projesi

Uşak Üniversitesi, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ve Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu ortaklığında “İlk adımda, ilk yardım” projesi gerçekleştirildi.

İlk yardımın hayati önemini konusunda bilinçli olmayan çocukların, ilk yardım tekniklerini öğrenip, karşılaşacakları herhangi bir kazada nasıl müdahale etmeleri gerektiğini öğrenmeleri amacıyla düzenlenen ve beş gün boyunca süren eğitim acil ve ilk yardım uzmanları eşliğinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, Dilek Yılmaz ve Nazmi Büyük ile projenin düzenlendiği Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu rehberlik birimi öğretmeni Canan Teski’ nin yardımıyla 27, 28, 29, 30, 31 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen eğitim, Uşak Üniversitesi Öğr. Gör. Acil ve İlk yardım Uzmanı Hatice Sağcan ve hemşire Fatma Altın’ ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Beş gün boyunca süren eğitimde 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerine, ilk yardım teknikleri ve uygulamaları konusunda tüm bilgi ve beceriler kazandırıldı, gerçekleştirilen tatbikat programıyla da öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.