Ünlü sanatçı yoğun bakıma kaldırıldı! Durumu kritik

Ünlü sanatçı yoğun bakıma kaldırıldı! Durumu kritik

Son durumu hakkında bilgi verildi.

Asıl adı İsmet Saatçi olan ve İsmet Nedim olarak ün yapan unutulmaz şarkıların bestecisi yoğun bakımda.

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, çok sayıda sevilen şarkının bestecisi İsmet Nedim’in yoğun bakıma kaldırıldığını ve durumunun kritik olduğunu yazdı. Agora Meyhanesi, Arım Balım Peteğim, Boş Kalan Çerçeve gibi çok sayıda unutulmaz şarkının bestecisi olan İsmet Nedim’in, kalp rahatsızlığı nedeni ile yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

DURUMU KRİTİK!

Ünlü bestecinin sağlık durumu hakkında Instagram adresinden bilgi veren ses sanatçısı Onur Akay, “Agora Meyhanesi, Arım Balım Peteğim, Boş Kalan Çerçeve gibi çok sayıda unutulmaz şarkının bestecisi olan İsmet Nedim, kalp rahatsızlığı nedeni ile Halkalı Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. Değerli besteci Turhan Taşan’la telefonla konuştum ve durumunun kritik olduğunu söyledi. 7'den 77'ye şarkılarını bilen herkes dualarını da eksik etmesin." notunu düştü ve İsmet Nedim'in fotoğrafını paylaştı.

İSMET NEDİM KİMDİR?

İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunu olan İsmet Nedim, 24 Mart 1937 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Ankara'ya gelerek batı müziğinin büyük üstatları Halil Bediî Yönetken, Muammer Sun ve Kemal İlerici'den üç yıl boyunca özel dersler alır. Müziği konservatuvarda ve Ankara Radyosu'nda öğrenen Nedim, 1962 yılında ilk konserini batı enstrümanları ve Türk müziği sazları eşliğinde Ankara Büyük Sinema'da verir. Sanatçının ilk konserine, dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ve devlet protokolü de katılır. Ünlü bestecinin şarkıları Zeki Müren, Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlanmıştır. 1981 yılında Almanya Berlin'e göç eden besteci, 350'ye yakın şarkı bestelemiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.