Ünlü televizyon programcısı otel odasında ölü bulundu

Ünlü televizyon programcısı otel odasında ölü bulundu

İntihar etti.

CNN'de seyahat ve yemek odaklı 'Parts Unknown' adlı TV programını hazırlayan  ABD'li ünlü şef Anthony Bourdain Fransa'nın Strazburg kentindeki otel odasında kendini asarak intihar etti.

1033786831.jpg

CNN'de yer alan haberde, program çekimleri için Fransa'da bulunan ve 61 yaşında yaşamını sonlandıran Bourdain'in, yakın arkadaşı olarak bilinen Fransız şef Eric Ripert tarafından bir otel odasında ölü bulunduğu belirtildi.

Programlarının yayınladığı CNN'den yapılan açıklamada, "Meslektaşımız ve arkadaşımızın ölümünü bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Macera severliği, iyi yemek sevgisi ve güzel hikayeleri Bourdain'i eşsiz bir hikaye anlatıcısı yapmıştı" denildi.

BOURDAIN KİMDİR?

Bourdain'in kariyeri New Yorker dergisinin onun New York restoranlarının iç yüzünü ortaya koymayı hedefleyen 'Bunu Okumadan Yemek Yemeyin' adlı makalesini 1999'da basmasının ardından yükselmişti.

Daha sonra 2000 yılında 'Mutfak Sırları: Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar' adlı bir kitap yazan Bourdain kariyerini televizyon programları ile sürdürmüştü.

İlk önce Food Network ve Travel Channel'da program yapan Bourdain 2013 yılında CNN'in kadrosuna katılmış ve 'Anthony Bourdain: Parts Unknown'u yayınlamıştı.

Şov bünyesinde ABD'den çok Avrupa'nın kıyı şehirlerinin mutfak kültürlerine odaklanmıştı.

İSTANBUL VE MARDİN LEZZETLERİNİ DE TANITMIŞTI

Etnik mutfaklar üzerine de uzmanlığı olan ünlü şef Türkiye'ye de defalarca gelmişti.

Travel Channel'daki 'No Reservations' programının İstanbul bölümünde kebapları, işkembeyi ve ıslak hamburgeri tanıtan Bourdain, Mardin'de en beğendiği yemek olan kaburga dolmasının bir fotoğrafını da Instagram hesabından paylaşmıştı. Bourdain 2016'da ABD Başkanı Barack Obama ile Vietnam'da yediği yemekle uzun süre konuşulmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.