Üretim dokusu ile tüketim dokusunu örtüştürmeliyiz

Üretim dokusu ile tüketim dokusunu örtüştürmeliyiz

"İthalat nedeniyle büyük cari açık ile karşı karşıya kalıyoruz."

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin üretim dokusu ile tüketim dokusunun örtüşmediğini belirterek, üretim bazlı politikalara ağırlık verilmesi temennisinde bulundu. Yorgancılar, “Ürettiğimiz ürünler ile tükettiğimiz ürünler aynı standartta değil. İthalat nedeniyle büyük cari açık ile karşı karşıya kalıyoruz. Üretim dokusunu geliştirmediğimiz müddetçe her 100 dolarlık ihracatın 60 dolarını ithal malzemelerle karşılama gerçeğini değiştiremeyiz” dedi. 

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanı Koray Ükünç ve İzmir Milletvekili adayları EBSO’yu ziyaret ederek projelerini paylaştı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, seçime giren tüm parti ve adaylara başarılar dileyerek başladığı konuşmasında siyasi parti temsilcilerinin heyet ziyaretlerinde reel kesim temsilcileri olarak beklenti, dilek ve temennilerini dile getirme fırsatı bulduklarını söyledi. Yorgancılar, İyi Parti heyet ziyaretinde üretim bazlı politikalara ağırlık verilmesi çağrısında bulunarak bunun yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı. Yorgancılar, “İyi bir eğitim sistemi oluşturmalıyız. Dünya Savaşı sonunda yerle yeksan olmuş Almanya, meslek liseleri sayesinde bugün Dünya devi haline geldi. Meslek liselerinin çalıştırılma sistemi Almanya, Avusturya sistemi gibi yapılsa idi Türkiye bugün ara eleman sıkıntısı çekmiyor olurdu” dedi. Yorgancılar, gelinen noktada ara eleman sıkıntısına paralel Sanayi 4.0’ı uygulayacak eleman sıkıntısı ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek “Yani bilgi işlem, yazılım, kodlama konularında işlem yapabilecek ara eleman sıkıntımız artıyor. Bunların her biri meslek liselerinde ele alınmalı. Bizim bugün yapmamız gereken, eğitim sistemini Sanayi 4.0’ın gereklerine uygun, gençlerimiz açısından sunulan içeriği kullanan değil, içerik üreten bir nesil haline getirmemiz gerekiyor. Ülkemizin uzun vadede çıkışı bundadır” dedi.

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise İzmir ve İzmirlilerin İyi Parti hakkında neler düşündüğünü yerinde tespit etmek için bu tip ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek, seçimin hemen öncesindeki bu ziyaretlerde büyük bir kabul ve benimsenme görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da İyi Parti olarak Türkiye’nin yeni bir kurtuluş meşalesi yakma ihtiyacından doğduğunu ifade ederek, “Bu meşaleyi İzmir’den yakacağız. İzmir’in yeniliğin, İyiliğin, İyi Parti’nin öncüsü olacağına inanıyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.