Urla “Demokrasi Şenliği”nde büyük coşku

Urla “Demokrasi Şenliği”nde büyük coşku

Urla Kadın Platformu ile Memleket Meselesi Platformu tarafından düzenlenen “Gelin Hep Beraber Hayır’da birleşen gücünü bir şenlikte paylaşalım”  etkinliği Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı şenlikte, Urlalılar ellerinde “HAYIR” yazılı balonlarla sloganlar attılar.

Parlamenter sistemden dönüş yok

Etkinlikte konuşan Başkan Sibel Uyar; “Bizler ülkemizin geleceğini aklımızla, düşüncemizle, duruşumuzla yarınlara taşımak zorundayız. Türkiye Büyük Millet Meclisinin İstiklal Savaşını üstlenmesini hatırlayalım. Biz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen Cumhuriyet bekçileri , Milli İradenin gücünden, katılımcı demokrasiden, parlamenter sistemden nasıl vazgeçeriz? Asırlık bir sistemin yok edilmesine nasıl gönlümüz razı olacak?” dedi.

Oy kullanacak Urlalılara seslenen Uyar, şunları söyledi:

 “Sandığa gittiğimizde, 18 maddenin yanı sıra, asıl düşünmemiz gereken bu anayasa değişikliğinin demokrasimizden neler götüreceğidir. Sandığa gittiğimizde neleri kaybedebileceğimizi tarafsızca düşünelim. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında sahip oldukları demokrasinin kıymetini bilen farkındalığı yüksek Urlalılar, şimdi sıra sizde, soruyorum. Atalarımızın mirasını çocuklarımıza taşımak için sandığa gittiğimizi unutacak mıyız? Cumhuriyetin kurucu değerlerinden uzaklaşmak istiyor muyuz? Ülkemizin dağlarında çiçeklerin solmasına izin verecek.

Cumhuriyetimiz için varız

Memleket Meselesi Platformu Sözcüsü Ali Yarar, Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kadını erkeğiyle verilen mücadele ile kazandık. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi geleceğe taşımak için yine kadın erkek omuz omuza birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Urla Kadın Platformu adına konuşan Gizem Esel ise, “Hak ve düzenlenmelerinin tamamen kaybolmasına yok olacak anayasa ve rejim değişikliğine HAYIR diyoruz. Meclisten geçirilmeye çalışılıp başarılamayan tecavüz yasalarının, boşanmaları engelleme adı altında, şiddeti ve tecavüzü meşrulaştıran yasaların kadınların hayatlarını karartmaması adına HAYIR diyoruz” şeklinde konuştu.

Urlu Demokrasi Şenliği Eski Tamirhane Binasında, Cumartesi Müzik Grubu, Evrim Özkaynak, Grup Dubara, Turgay Güzelcan- Onur Kemal Tuzlacı, Tuprak Sahne Tiyatrosu ve sanatçı Utku Erişik’in gerçekleştirdiği etkinliklerle devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.