Urla, engelliler için yürüdü 

Urla, engelliler için yürüdü 

Yarımada Engelli Meclisleri Birliği Platformu, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Urla'da “Farkında ol, fark ettir yürüyüşü” düzenledi.

Çeşme, Urla, Güzelbahçe ve Seferihisar Kent Konseyleri’nin Engelli Meclislerinden oluşan Yarımada Engelli Meclisleri Birliği Platformu projesinde, 10 Mayıs Günü Çeşme’de başlayan yürüyüş Urla'da sürdü.  Efes – Mimas Keşif Dağcılık Kulübü üyesi Olcay Yersel'in 200 kilometre yürüyerek farkındalık yaratılmasına katkıda bulunacağı projede, Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı yürüyüş döviz ve pankartlarla Jandarma Kavşağı, Cumhuriyet Meydanı, Sanat Sokağı güzergâhından Urla Kent Konseyi Binası’na sloganlar eşliğinde sürdü. 

Engelliler hayatın içinde olmalı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, yerel yönetim olarak engellilerin hayatım kolaylaştırma adına fiziki çalışmalara önem verdiklerini belirtti. Uyar, ”Göreve gelir gelmez Demokrasi Parkımızı Kent Konseyi Engelli Meclisimizin rahatlıkla kullanabilmesi için düzenledik ve onlara tahsis ettik. Seramik ve keçe kursları düzenledik. Bu kurslar sayesinde ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirdiklerini ve rahatladıklarını ifade etmeleri bizleri sevindiriyor. Sergiler açtık. Festivallerde stantlar kurduk" dedi. Engelli vatandaşların önceleri evden çıkmak istemediklerini de belirten Uyar, şunları söyledi:

“Artık kendi istekleri ile bizlere ulaşmaya başladıklarını ve hatta okullarına geri dönme kararları aldıklarını görüyor ve çok mutlu oluyoruz. Spor yapmak isteyen arkadaşlarımız için engelli basketbol ve masa tenisi takımları kurduk. Temel hedefimiz engellilerimizin hayatın içinde olmaları” dedi.Urla Kent Konseyi başkanı Prof. Dr. Canan Balkır açıklamasında kent konseyinin engellilerin sorunlarına farkındalık yaratmak için çaba sarfettiğini belirtti. Yürüyüşün öncüsü Olcay Yersel ise,  “Yürüyüşteki amacım, engelliler adına bir farkındalığın oluşması. Bu toplumda engellilerin de yaşadığının anlaşılması. Engellilerin ve engelli ailelerinin de, kendilerini düşünen insanların olduğunu göstermek amacıyla yürüyorum. Ailemde engelli yok. Buna rağmen sadece farkındalık yaratmak için yürüyorum” dedi.Urla Kent Konseyi Binası önünde Çeşme’den getirdiği mor renkli tişortu Göksel Kayseri’ye veren Olcay Yersel, Kayseri’den yeşil renkli tişortu alıp Seferihisar’a doğru yoluna devam etti. Yersel’in yürüyüşü 16 Mayıs'ta, saat 12.30'da Çeşme'de sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.