Urla zeytinyağı markası OLIVURLA Paris’te yapılan OLIO NUOVO DAYS Etkinliğinde 

Urla zeytinyağı markası OLIVURLA Paris’te yapılan OLIO NUOVO DAYS Etkinliğinde 

2016 yılında Emmanuelle Dechelette tarafından Paris, Fransa’da başlatılan ve ikincisi 17-21 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşecek OLIO NUOVO DAYS  etkinliği tüketicilerle taze hasat zeytinyağı tadımı ile üretici-tüketici iletişimini hedeflemektedir. 

Kusursuz zeytinyağının tanıtımı etkinlik boyunca bazı ünlü restoranlarda  ve daha sonra da Paris’in farklı noktalarında bulunan fırınlarda gerçekleşecektir. Bu organizasyon CULTURE OLIVE derneği tarafından zeytinyağlarını tanıtmak isteyenler için düzenlenmiştir.
http://culture-olive.org
Üreticilerin 31 Aralık tarihine kadar derneğe ulaştırdıkları numuneleri, analizleriyle beraber, yine dernek üyeleri tarafından hangi zeytinyağların seçileceğine karar verilmiş ve bu sonuca göre program oluşturulmuştur. 

Şefler :
Şeflere yaptırılan kör tadım ile seçtikleri zeytinyağlardan ilham alarak oluşturacakları yeni tariflerini 17-21 Ocak tarihlerinde misafirlerine kendi restoranlarında sunacaklardır. Tadımı yapılan zeytinyağlar içinden OLIVURLA Organik Natürel Sızma Zeytinyağı da aşağıda ismi yazan iki ünlü şef tarafından seçilmiş ve bu etkinlik süresince restoranlarında yemek sanatlarına eşlik etmek üzere Paris’e davet edilmiştir. Her iki şef OLIVURLA için ayrı bir yemek reçetesi hazırlayacak ve daha sonra bu reçete OLIVURLA ile paylaşılacaktır. Her iki şef için, sunumlarında kullanacakları 6 lt OLIVURLA Domat varyetesi , Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, kendilerine teslim edilmek üzere Paris’e getirilmiştir.
www.olio-nuovo-day.com/parcours

1- Alan GEAAM is the owner AG les HALLES located in the very center of Paris (and 2 more restaurants).
http://ag-restaurant.fr/les-halles/

2- Sylvain Sendra from the restaurant Itinéraires, 1 Michelin Star.

Tadımlar :

Paris’in merkezinde ve diğer noktalarda bulunan fırınlarda randevu sistemi ile yapılacak zeytinyağ tadımları  ECOLE SUPERIEURE DU PARFUM http://www.ecole-parfum.com öğrencileri tarafından organize edilmiştir. 5 gün boyunca devam edecek bu etkinlik, zeytinyağı tadımının ağızda başlayıp burunda bitmesinden dolayı koku eğitimi ve öğrencileri ile ilişiklendirilmiştir.

OLIO NUOVO DAYS - OLIVURLA’nın da yer aldığı harita ve afişler , 8000 fırın ve bazı seçkin restorantlarda bulunmaktadır.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.