Urla Ziraat Odası Seçimleri yargıya taşındı

Urla Ziraat Odası Seçimleri yargıya taşındı

Urla Ziraat Odası Başkanlığı Seçimi sonrası delege Necdet Canbulat, seçimlerin iptali için suç duyurusunda bulundu.

Urla Ziraat Odası Başkanlığı Seçimi öncesinde oda başkanını belirleyecek olan Mahalle Delege Seçimleri 15.12.2022 Tarihinde Urla’da gerçekleştirildi. 38 delege Urla’da, 12 delege Güzelbahçe’den olmak üzere yeni başkanı belirleyecek olan 50 delege seçimi mahalle ve köy muhtarlıkların da gerçekleşti.

Delege seçimlerinin ardından Urla’dan Necdet Canbulat isimli Delege Adayı Urla Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunarak, seçimlerde mevcut Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan’ın listeleri son gün usul ve yönetmeliklere aykırı olarak değiştirdiğini, yazılı beyan ederek gerekli işlemlerin yapılması hususunda 19.12.2022 tarihinde Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ve ekinde deliller sunarak başvurdu.

Urla Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçe ve ekinde bir mahallede askıya çıkarılan listenin seçimlere 1 gün kala değiştirildiğinin açıkça görüldüğü, bu durumun yönetmeliklere aykırı olduğu, yönetim kurulu alınmadan usulsüz bir işlem yapıldığı ve Ziraat Odası Seçimlerine şaibe bulaştırıldığı beyan edilmektedir. Son gün listelerde yapılan değişikliklerin Urla’da bir çok mahalle ve köyde yapıldığı belirtildi.

Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vereceği kararı bekleyen Urla’lı Ziraat odası üyeleri seçimlere şaibe bulaştırıldığını ve Ziraat Odası Delege Seçimlerinin yenilenmesi gerektiğini belirttiler.

whatsapp-image-2022-12-24-at-14-32-58.jpeg34.jpg35.jpgwhatsapp-image-2022-12-24-at-14-32-59-3.jpegwhatsapp-image-2022-12-24-at-14-32-59.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum