Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden ‘Mesleki Bölüm Stantları’

Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden ‘Mesleki Bölüm Stantları’

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Can AKGÜL ve Melis DEMİRTAŞ ‘Geleceğine Yön Ver’ projesi kapsamında Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulunda  ‘Mesleki Bölüm Stantları’ günü gerçekleştirdi.

 

Uşak Üniversitesi bünyesinde yer alan 10 fakülteden 3’er öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen  ‘Mesleki Bölüm Stantları’ 6-7-8. sınıf öğrencilerini bölümler hakkında bilgilendirilip, merak ettikleri konular hakkında yöneltilen sorular yanıt buldu.Farklı fakültelerde yer alan öğrenciler, 6-7-8. Sınıf öğrencilerine yer aldıkları fakülteler ve bölümler hakkında bilgiler verip, bulundukları bölümleri kazanmaları için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin bölümler hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve meraklarının giderilmesi için fakülte öğrencileri kendi alanlarında kullandıkları materyalleri 6-7-8.sınıf öğrencilerine tanıttı. Ortaokul öğrencilerinin büyük ilgisini çeken programa, Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Melis DEMİRTAŞ ve Can AKGÜL ile Okul Müdürü Mutlu KOZAK katıldı.

Can AKGÜL yaptığı açıklamada "Eğitim hayatlarının başında olan ve henüz mesleki tercihlere yönelmeyen çocukların, seçimlerini doğru bir şekilde yapabilmesi amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Burada hem mesleklerin tanıtımını sağladık hem de öğrencilerin ilgi duydukları alanları keşfetmelerini amaçladık. Hedefi olmayan hiç kimse başarıya ulaşamaz. Newton yer çekimini araştırıyor olmasaydı, başına düşen elma bir anlam ifade etmezdi onun için. Bu yaklaşımla ülkemizin geleceğine şekil verecek kardeşlerimizin de kendilerine hedef koyması ve ilgi alanlarını keşfetmesini istiyoruz. Dileriz bu anlamda bir katkımız olmuştur." dedi.

Proje'nin her aşamasında ayrı bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Melis DEMİRTAŞ ise "Geleceğin Türkiye'sini emanet edeceğimiz gençlerimizin gideceği yolu belirlemesi oldukça önemli. İlgi alanını ve yapacağı tercihi bilen öğrenci, o alanda incelemelere, araştırmalara başlar. Ancak bunun temelinde 'merak' unsuru yatmaktadır. Biz gençlerimizde bu konuda bir merak duygusu oluşturduğumuzda hem tercihleri daha doğru olacaktır hem de ilgilendikleri alan üzerine yoğunlaşacaklardır. Türkiye için en önemli gereklilik, alanında uzman, işini seven ve en iyi şekilde yapmak isteyen insanlardır. Bu anlamda yapacağı mesleği doğru seçen, seçtiği alanda incelemeler yapan ve öğrenen, işini iyi yapmak için çabalayan geleceğin yetişkinlerine bu duyarlılığı katmak, meslekleri tanıtmak, tercihlerini doğru yapmalarını sağlamak için bu projeyi ortaya koyduk. Öğrencilerin gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu etti. Ve geleceğimize yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadık." açıklamalarına yer verdi.

unnamed-(6)-049.jpgunnamed-(7)-042.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.