USTA OYUNCULAR GAZİEMİR'DE GÖZ DOLDURDU

USTA OYUNCULAR GAZİEMİR'DE GÖZ DOLDURDU

Gaziemir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahneledikleri “Adalet, Sizsiniz” oyununu seyirciyle buluşturdu.

Gaziemir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ‘Adalet, Sizsiniz’ oyununu seyirciyle buluşturdu. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve usta oyuncular Rutkay Aziz ve Barlas’ın rol aldığı ve yönettiği tiyatro oyunu, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görülen oyuna Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi Birsen Şenol, meclis üyeleri ile tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.  

USTA OYUNCULAR GÖZ DOLDURDU
Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. Muhsin Ertuğrul’un yazılarına ‘Perdeci’ imzasını atmasından esinlenerek, ’Perdeci Oyuncuları’ adıyla sahneye çıkan Rutkay Aziz ve Taner Barlas, M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkum ettiği Sokrates; 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkum ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında ABD Boston’da, adaletin ölüme mahkum ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri üzerinden yargının siyasallaştığını gözler önüne seriyor. Oyunun final bölümünde tarihe geçmiş bu masum insanların itibarlarının, yıllar sonra haksız mahkumiyet kararlarının kaldırılmasıyla iade edildiğini vurgulanıyor. Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti’nin fikirlerinin bugün halen yaşadığını onları sorgulayan mahkemelerin ise yok olduğunuvurgulayan oyun, adalet ve erdemin öneminin altını çiziyor. Metin Deniz’in imzasını taşıyan sahne tasarımı ve Bülent İşcan’ın kukla uygulamalarının da büyük beğeni aldığı oyunun aynı zamanda yönetmenliğini üstlenen Rutkay Aziz ve Taner Barlas izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.