Uygur’dan önemli açıklamalar

Uygur’dan önemli açıklamalar

Dönemin Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından yapılan ancak Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez zamanında iki ayrı organizasyonla açılan Huzurevini bu kez Başbakan Binali Yıldırım sahiplendi.

Dönemin Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından yapılan ancak Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez zamanında iki ayrı organizasyonla açılan Huzurevini bu kez Başbakan Binali Yıldırım sahiplendi. İlçe kamuoyunun da bildiği üzere İsmail Uygur zamanında inşaatına başlanan ve tamamlanan, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde ise peyzaj işleri ve bahçesinin kamulaştırıldığı huzurevi için Yıldırım, “Torbalı’ya 200 yataklı huzurevi yaptık” açıklamasında bulundu. Ayrancılar’da gerçekleştirdiği basına kapalı mitingde bu gafı yapan Yıldırım’a Uygur’dan yanıt geldi. Uygur, “Bir o ‘Ben yaptım dememişti’ tam oldu” ifadesini kullandı.

55 OKUL GAFI

Uygur yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklamasında, “Huzurevini bizim dönemimizde yapıldığını bütün Torbalı biliyor.  Adnan Yaşar Görmez’in bu projeyi sahiplenmesine gülüp geçiyordum ancak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının da bu projeyi sahiplenmesi beni oldukça mutlu etti. Sayın başbakanı büyük bir gaflete düşürdüler. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez attığı yalana o kadar çok inanmış ki sayın başbakanın da günahına girdi. Başkan Görmez dersine iyi çalışmış, Allahtan sattığı arsaları da sunduğu yatırım notları ile birlikte Sayın Başbakan Binali Yıldırım’a sunmamış. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a buradan şu mesajı vermek istiyorum: ‘55 okuldan bahsettiniz, Torbalı’da toplam okul bina sayısı 65’i geçmiyor. Demek ki 4 yıl öncesine kadar 10 okul varmış Torbalı’da” dedi.

‘BAŞBAKANLA DALGA GEÇİYORLAR’

Açıklamalarını sürdüren Uygur, “Eskiden Torbalı halkıyla dalga geçiyorlardı şimdi koskoca başbakanla dalga geçiyorlar. Bir ülkenin başbakanına yalan söylettirecek kadar cesur ve cüretkar olmuşlar. Bu azim açıkçası gözlerimi yaşarttı. Ha şunu da hatırlatmak isterim; bu dönem yapılan okul binalarının birçoğunun arsasını ben verdim hem de bunlar gibi hazine arsalarını değil belediye arsalarını verdim. Hatta Torbalı Mahallesi’ne Torbalı’ya yakışır bir okul yapılacaktı; Torbalı’daki temsilcileriniz bunu engelledi ve beton inşa ettiler adına ise ‘park’ dediler. Neyse ki bunların günleri sayılı. Bunların yalanlarına birkaç ay daha katlanacağız. Torbalı’nın son dört yılda kaybettiği değeri, yatırımları, yükselişi tekrar Torbalı’ya ve memleketimize kazandıracağımızdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.


UYGUR: YALANLARINI DEŞİFRE EDECEĞİM

Açıklamalarını sürdüren Uygur son olarak, “Ben Torbalı halkına seslenmek istiyorum. Mevcut yöneticilerin bugüne kadar söyledikleri yalanları bir bir deşifre edecek, gerçeklerle buluşturacağım. Ben doğup büyüdüğüm ve çok sevdiğim ilçemde iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Herkese nasip olmaz. Beğenen oldu eleştiren oldu ancak başkanlık sürecime yargı müdahalesi ile 2014’de aday olamadım. Başkanlık sürecinde görmediğim ilgi ve teveccühü 4 yıldır görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.