Uykunuz Sık Sık Bölünüyorsa Kötü Haber...

Uykunuz Sık Sık Bölünüyorsa Kötü Haber...

Uykusu sık bölünen insanlarda o rahatsızlık ortaya çıkıyor.

İnsanlar, hayatlarının üçte birini uykuda geçirir. Uykuda geçen zamanın dinlendirici olması ve beyni tazelemesi beklenir

Bilim dünyası, kalitesi düşük uykunun, kalp hastalıkları, kanser ve Alzheimer gibi yaşlanmaya bağlı hastalıkların kaynağı olabileceğini düşünüyor. Araştırmacılar, yaşlıların uyku kalitesini yükseltme ve daha sağlıklı yaşam sürmelerine yardımcı olma yolları arıyor.

İnsanlar, hayatlarının üçte birini uykuda geçirir. Uykuda geçen zamanın dinlendirici olması ve beyni tazelemesi beklenir.

Ancak uzmanlar, yaş ilerledikçe, uykuyu düzenleyen nöronlar ve beyin devrelerinin gerilemeye başlamasıyla, uyku kalitesi ve süresinin azaldığını söylüyor.

Amerika'nın Sesi haber sitesinde yer alan habere göre; uzmanlara göre uyku kalitesi, 30’lu yaşlarda gerilemeye başlıyor. Araştırmacılar, 50’li yaşlara ulaşan bir kişinin, dinlendirici uyku kapasitesinin ortalama yüzde 50’sini kaybettiğini, uykuya dalmakta ve deliksiz uyumakta zorlandığını söylüyor. Orta yaş sonrasındaysa, uyku sorunları daha da kötüleşiyor.

Berkeley’deki California Üniversitesi’nden Nörobilim ve Psikoloji profesörü Matthew Walker, hızlı göz hareketi veya kısaca REM adı verilen uyku evresinin, yaşlanmaktan etkilenmediğini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.