UZAY KAMPININ ASTEROİD HAFTASI TAMAMLANDI

UZAY KAMPININ ASTEROİD HAFTASI TAMAMLANDI

Uzay Kampı Türkiyenin, 30 Haziran'da kutlanan Dünya Asteroid Gününe dikkat çekmek için düzenlediği özel temalı Galaktik Yaz Kampı programı sona erdi.

24-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen programın en dikkat çeken etkinliği Prof.Dr. Serdar Evren’in “Dünyamızı Tehdit Eden Gök Cisimleri” konulu sunumu oldu.

Rusya, Slovenya, Bahreyn ve Fransa’dan gelen katılımcıların yanı sıra; Malatya, Ankara, Bursa, İçel ve Aydın’dan katılan 166 kişilik öğretmen ve öğrenci grubuyla buluşan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr.Evren; uzayda başı boş dolanan irili ufaklı bir çok gökcisminin olduğunu, “yıldız kayması” olarak bilinen olayların Dünya’ya düşen ve bir mercimek büyüklüğünde olan göktaşlarının olduğunu aktardı. 9-15 yaş grubundaki program katılımcıları hafta boyunca yapılan deneylerle bir göktaşının büyüklüğünün ve çarpma hızının krater büyüklüğünü nasıl belirlediğini öğrendiler; asteroidler, kuyruklu yıldızlar, meteoritler ve keşifleri için gerçekleştirilen uzay görevleri hakkında bilgiler aldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.