Üzerinden bin 840 TL çıkan dilenciye 50.defa ceza kesildi

Üzerinden bin 840 TL çıkan dilenciye 50.defa ceza kesildi

İzmir’de, cuma namazı öncesi Kemeraltı Çarşısı’ndaki dilencileri yakın takibe alan zabıta ekipleri, daha önce 49 kez ceza kesilen bir dilencinin üzerinden çıkan bin 840 TL’ye el koydu.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda cuma namazı öncesi çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, duygu sömürüsü yaparak kolay yoldan para kazanan dilencilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

aw047104-01-1.jpg

BOZUK PARALARI GÖSTERDİ, “BAŞKA YOK” DEDİ, MENDİL POŞETİNDEN PARALAR ÇIKTI

Daha önce hakkında 49 kez işlem yapılan M.M. isimli kişinin dilendiğini gören ekipler, dilenciden çantasındaki paraları çıkarmasını istedi. Bozuk paraları gösteren ve “başka yok” diyen M.M., daha sonra da mendil poşetine sakladığı deste deste paraları çıkarmak zorunda kaldı.

aw047104-03-1.jpg

Çıkan para ekipleri şaşırtırken, 2 saatte toplanan bin 840 TL’ye el konuldu. Dilenci M.M.’ye 50. cezası, yine Kabahatler Kanununa göre 617 TL olarak kesildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların bu tür kişilere karşı daha duyarlı olmalarını, teşvik etmeme amacıyla para vermemesi uyarısında bulundu.

aw047104-02-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.