Vatan Partisi İzmir'den Kubilay açıklaması

Vatan Partisi İzmir'den Kubilay açıklaması

Devrim Şehidi Kubilay‘ın anma töreninden önce Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu açıklama yaptı.

 Devrim Şehidi Kubilay‘ın anma töreninden önce Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu açıklama yaptı. Mutlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 

23 Aralık 1930’ da Menemen’de isyana bulunan bir grup gerici tarafından 24 yaşında iken katledildi. İçinde olduğumuz bu yıl Asteğmen Mustafa Fehmi KUBİLAY’ın katledilişinin 87’ci yılı. Kubilay olayı, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin 1925’deki Şeyh Said isyanından sonra karşılaştığı en önemli olaylardan biridir.

      Batı destekli gericilik bu gün de Türkiye’nin büyük sorunudur.

Kubilay, Cumhuriyet Devriminin ruhunu gençlere anlatıyor, Türkiye’nin aydınlanmasına çalışırken aynı zamanda devriminin de bekçisiydi.

      Olayın hemen ardından Menemen’ de devri şehidi iki bekçi, ( Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki) ve Kubilay adına anıt dikildi. Anıtın üzerinde şöyle yazılıdır:

    “İNANDILAR, DÖVÜŞTÜLER, ÖLDÜLER. BIRAKTIKLARI EMANETİN BEKÇİSİYİZ.”

      HEPİMİZ KUBİLAYIZ.. HEPİMİZ EMANETİN BEKÇİSİYİZ. TÜM İZMİR HALKINI, 23 ARALIK 2017 CUMARTESİ GÜNÜ SABAH SAAT 09.00’ DA MENEMEN’E BEKLİYORUZ.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.