Verdiği kilolarla hayatı değişti

Verdiği kilolarla hayatı değişti

Betül Ceylan, geçirdiği ameliyatı sonrası 6 ayda 35 kilo verdi.

Ceylan, kilolu olması nedeniyle çabuk yorulurken üstüne uygun kıyafet bulamuyordu. Özel Ege Şehir Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Op. Dr. Özgün Akgül tarafından ameliyat edilen Ceylan, 6 ayda 110 kilodan 75 kiloya düştü.

Betül Ceylan'ın ameliyatını gerçekleştiren Özel Ege Şehir Hastanesi Obezite Cerrahisi Birim Sorumlusu Op. Dr. Özgün Akgül ise başarılı bir ameliyat olduğunu, ameliyatın ardından hastaların yeni bir hayata başladıklarını dile getirdi.

''Kendimi 17 yaşında bir genç kız gibi hissediyorum''

İzmir'de bir fabrikanın muhasebe ve satış bölümünde çalışan Betül Ceylan, 35 yaşında ve 10 yıllık evli. Televizyonda obezite ameliyatı olup memnun olan kişileri görünce bu ameliyatı olmak istediğine karar veriyor. Betül Ceylan: ''Son zamanlarda artık yürürken nefesim kesiliyordu merdiven çıkarken bile çok zorlanıyordum üstüme uygun kıyafet bulamıyordum. Obezite ameliyatı sonrası yeniden doğdum. Şuan kendimi 17 yaşında bir genç kız gibi hissediyorum. İstediğim her kıyafeti giyebiliyorum, yürürken zorlanmıyorum, nefesim kesilmiyor. 110 kiloydum, şimdi 75 kiloyum'' şeklinde konuştu ve bu ameliyatı olmak isteyenlere; ''Az yiyerek zayıflamayı hedeflesinler eğer bunu başaramıyorlarsa obezite ameliyatı için hiç vakit kaybetmesinler. Zayıf olmak herzaman bir ayrıcalıktır'' dedi. 

''Ameliyat Sonrası Yeni Dönem Başlıyor''

Özel Ege Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgün Akgül, hastaların obezite ameliyatı sonrası yeni bir hayata başladıklarını vurguladı ve ameliyat sonrası yapılması gerekenleri anlattı. Op. Dr. Özgün Akgül: ''Ameliyattan sonra beslenme programınız 4 aşamadan oluşmaktadır. Her aşamada vücudunuzu dinlemelisiniz. Tamamen normal beslenmeye geçmeniz bazen 2 ay sürebilir. Ameliyat sonrası doğru beslenme önemli, açlık hissetmeseniz bile günde 6 öğün yemelisiniz ve günde en az 2 litre su tüketmelisiniz. Operasyon sonrası tüm gazlı içeçeklerden kaçının, gazlı içecekler midenizi genişletir. Kahve, çay gibi kafein içeriği yüksek içecekler özellikle ilk 1 ay tüketilmemelidir. Şeker eklenmiş gıdalar, hazır meyve suları, tatalılardan uzak durulmalıdır. 15. günden itibaren kademeli arttırarak spora başlanmalıdır'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.