Vestel'den kalite yolculuğuna bir adım daha attı

Vestel'den kalite yolculuğuna bir adım daha attı

Vestel Müşteri Hizmetleri, ‘Ulusal Kalite Hareketi’ iyi niyet bildirgesine imza attı.

Vestel Müşteri Hizmetleri, KalDer Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ne imza attı. EFQM Mükemmellik Model’ini kurulduğu günden bu yana bir yönetim modeli olarak benimseyen Vestel Müşteri Hizmetleri, imzayla birlikte kalite yolculuğunda bir adım daha atmış oldu. 

Vestel Müşteri Hizmetleri, Kalite Derneği’nin (KalDer) başlattığı ve kurumlarda mükemmellik kavramının benimsenmesini hedefleyen ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladı. 8 Kasım’da Vestel City’de düzenlenen imza törenine Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çömden ile Vestel Ticaret A.Ş Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. A. Tarkan Tekcan’ın yanı sıra Vestel Müşteri Hizmetleri Yöneticileri ve KalDer İzmir Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 

''MİSYONLARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR''

Vestel Müşteri Hizmetleri'nin Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalaması ile ilgili açıklamada bulunan KalDer İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çömden, KalDer ve Vestel'in misyonlarının birbiriyle tamamen örtüştüğünü vurguladı. KalDer olarak Türkiye'de kalite anlayışının benimsenmesi ve Türkiye'nin kalkınması için çalıştıklarını ifade eden Çömden, ''Diğer bir misyonumuz ise sürdürülebilirlik adı altında Türkiye'nin dönüşümüne öncülük etmek. Bu anlamda Vestel de ülkemizdeki öncü kurumlardan. Endüstri 4.0 çalışmalarına başladılar ve bu yolda önemli adımlar attılar. Bu güne dek yaptıkları çalışmalarla bir çok defa kalite ödülünü de almaya hak kazandılar. Biz, KalDer İzmir Şubesi olarak Vestel'in atmış olduğu imzayı Türkiye'de kalite anlayışının içselleştirilmesi ve diğer firmalara örnek olması açısından oldukça önemli buluyoruz'' diye konuştu.

''KALİTE OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN''

Vestel Ticaret A.Ş Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. A. Tarkan Tekcan ise EFQM'in tamamen benimsedikleri bir metedoloji olduğunu belirtti. EFQM'i uzun süredir takip ederek uyguladıklarına da değinen Tekcan, ''Şimdi artık sıra uygulamalarımızı ispat etmeye geldi ve bu kararımız doğrultusunda Türkiye Kalite Derneği ile imza töreninde beraberiz. Mükemmelik süreçlerinde ne aşamaya geldiğimizle ilgili kendimizi tartacağız. Vestel'in olmazsa olmazlarından biri kalitedir. Biz de kurum içinde kaliteyi temsil eden ayaklar olarak kalitemizi en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

EFQM NEDİR?

EFQM (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı)  Mükemmellik Modeli, kuruluşlarda müşteri, çalışan, toplum, tedarikçiler ve hissedarlar da dahil tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan, üst düzeyde performans göstermesini ve sürdürülebilir bir başarıyı elde etmesini hedefler. Modeli uygulamaya koyan Vestel Müşteri Hizmetleri, imzaladığı ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi ile mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlılıkla ilerlemeyi taahhüt ediyor ve bu kapsamda Türkiye çapında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.