Viraneydi Cazibe Merkezi'ne Döndü; Ataevi

Viraneydi Cazibe Merkezi'ne Döndü; Ataevi

Bornova Belediyesi tarafından Belkahve’de harabe halinde devralındıktan sonra yapılan tadilatın ardından İzmirlilerin hizmetine sunduğu Ataevi cazibe merkezi oldu. 

Müze anı evi olarak açılan Ataevi, 4 aylık kısa süre içinde binlerce kişi tarafından ziyaret edilirken, gelen yoğun istek üzerine tesise yeni ek bölümler yapılacak.

Belkahve; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e girmeden önce kenti ilk kez izlediği yer. İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül tarihinde düzenlenen kutlamaların başlangıç yeri. Bu noktada bulunan ve İzmir’i gözleyen dev Atatürk heykelinin hemen yanı başında yer alan tesis İzmir’in yasa ile Bütünşehir olarak kabul edilmesi ile kapatılan İl Özel İdaresi tarafından kiralanan son olarak ta alkollü mekan olarak kullanılan Bornova Belediyesi’nin girişimleri sonrası belediyeye devredildi. Virane halde teslim alınan tesis hummalı bir çalışma sonrası Ataevi olarak Milli Mücadele Müzesi olarak Bornovalılar başta olmak üzere İzmirlilerin ziyaretine açıldı.

4 Ayda Binlerce Ziyaretçi
9 Eylül 2016 tarihinde hizmete açılan Ataevi’nde 1919-1922 yılları arasında devam eden milli mücadele döneminde kullanılan eşyaların yanı sıra, o dönemde yayınlanan gazeteler, mücadele sırasında kullanılan haritalar ve Kurtuluş Savaşı gazilerine verilen İstiklal Madalyası sergileniyor. 4 Ay önce açılan Ataevi bu süreçte sadece okullardan gelen 3 bin civarı öğrenciyi ağırlarken, İzmir ve Manisa arası seyahat eden ya da bu yolu kullanan binlerce kişinin de uğrak yeri oldu.

Kahve Talebi
Belkahveyi ziyaret eden ve burada yetkililerden bilgi alan vatandaşlardan Bornova Belediyesi’ne ilginç bir teklif geldiği öğrenildi. Mustafa Kemal  Atatürk’ün burada kahvesini içerek İzmir’i izlediğini öğrendikten sonra kahve içerek İzmir’i izlemek isteyen vatandaşların Ataevi’nde kahve servisi hizmeti verilmesini talep etti. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Bornova Belediyesi’nin bahar ayları itibari ile böyle bir servisi hizmete sokmak için çalışma başlattığı öğrenildi.

1-093.jpg2-075.jpg

Gerçek Haberci / Elçin Arslan 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.