Volkan SÖĞÜT ile Mümin ÇAĞLAR sahne çalışmalarına İzmir'de başladı

Volkan SÖĞÜT ile Mümin ÇAĞLAR sahne çalışmalarına İzmir'de başladı

Uzun bir süredir müzik hayatına Erzurum'da devam eden İzmir'den gelen ısrarlı teklifler sonucu İzmir'de sanat hayatına devam etme kararı alan Volkan SÖĞÜT ile Mümin ÇAĞLAR sahne çalışmalarına başladı.

Ozanların şiirlerini derleyip Türk halk müziğine kazandırma ve birazda olsa gençleri türkü dinlemeye teşvik edebilmek için yapmış oldukları eserlere klip çalışmalarıyla harmanlayıp türkü dostlarına hitap etmeyi amaçlayan bu ikili yakın bir süre içerisinde hedef kitlesini oturtmayı amaçlıyor.

İlk çalışmaları olan Aşık Sümmani‘den Deli Gönül adlı eserle seslerini geniş bir kitleye duyuran ve bu eserle sosyal medyadan gelen olumlu yorumlar doğrultusunda ikinci çalışmalarını Aşık Reyhani den BABA isimli eserlerine yakın zamanda çektikleri kliple beğenilere sundular.

BABA isimli eserin müziğini yapan Mümin ÇAĞLAR şu beyanatları verdi ;

Bizler Türk Halk Müziğine gönül vermiş gençler olarak beğenilme kaygımız olmadan ozanların ve coğrafyamızda yaşayan değerli üstadların sözlerini dillendirmekle topluma yararlı işler yaptığımıza inanmaktayız. Biz bu işe geniş çaplı araştırmalar ve birikimnler yaparak başladık ve bu devam edip güçlenerek daha nice ustadlarımızın sözlerini türkü dostlarına ulaştırabilmeyi hedefliyoruz. Bir sonraki eserimizin çalışmalarına başladık bu eserin klip çalışmasınıda izmirde yapmayı planlıyoruz.

Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir müzik eğitim bölümünden mezun olan sayın Çağlar yüksek lisans eğitiminide İzmir'de devam ettirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.