WarnerMedia ve Discovery, Netflix'e rakip mi olacak?

WarnerMedia ve Discovery, Netflix'e rakip mi olacak?

Yayın dünyasına yeni bir soluk getirmek için bir araya gelen WarnerMedia ve Discovery'nin 'Warner Bros. Discovery' adında yeni bir yayın platformunun kurulacağı ifade edildi.

İnternet üzerinden yayın yapan yayın hizmetlerine olan rağbet her geçen gün giderek artmaya devam ediyor. Bu konuda yaşanan son gelişmeye göre, WarnerMedia ve Discovery arasında yaşanmış bulunuyor. Yeni gelen bilgilere göre HBO Max ve Discovery Plus’ın bağlı olduğu bu iki ana şirket, “dünyanın en farklı içerik portföyünü" oluşturmak amacıyla resmen birleştiklerini bildiriyor.

WarnerMedia ve Discovery, tek bir çatı altında toplanıyor

Yatırımcılar, WarnerMedia'nın ve Discovery'nin 'Warner Bros. Discovery' adı altında yeni bir platform kurmasını sağlayacak olan milyarlarca dolarlık anlaşmanın onaylandığını açıkladı. WarnerMedia için önemli bir değişim dönemini işaret eden bu yeni şirketin, Discovery başkanı ve CEO’su David Zaslav tarafından yönetileceği ifade edilirken; Discovery'yi yayın ve stüdyo alanında daha zorlu bir rakip haline getiren bu anlaşmanın, tüketici için de yepyeni bir alternatif olması bekleniyor.

deff84da7ef201925a172c880461f5b4caa1e448.jpeg

HBO Max ve Discovery Plus'ın bir noktada tek bir hizmette birleşmesi bekleniyor. Bu sayede WarnerMedia'nın popüler ve değerli hikayeli içerik kitaplığının, Discovery'nin küresel ayak izi, yerel dilde içerik hazinesi ve 200'den fazla ülke ve bölgede derin bölgesel uzmanlığı ile birleşmesiyle her iki şirket için de çok daha avantajlı bir dönem başlamış oluyor. Uzmanlar ise bu anlaşmanın son derece mantıklı ve başarı potansiyeli yüksek olduğunu aktarıyor.

Netflix benzeri yeni bir yayın platformu mu geliyor?

Euphoria gibi sevilen dizilerle tanınan HBO’nun karşısında Discovery’nin kurgudan uzak belgesel içerikleriyle ünlü olması, ortaya nasıl bir yayın platformu çıkacağı konusunda merak uyandırıyor. Bu durum pek tabii Discovery'ye Netflix gibi hemen hemen herkese uygun bir içerik portföyüne sahip olma avantajını veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.