WhatsApp'a yeni özellik! İletilen mesaj sayısı...

WhatsApp'a yeni özellik! İletilen mesaj sayısı...

WhatsApp'ta dolaşan söylentiler yüzünden Mayıs ayından bu yana en az 29 kişi öldürüldü.

Facebook da WhatsApp'a kısıtlamalar getireceğini açıkladı. WhatsApp, yeni özelliği ile kullanıcılarının bir mesajı tek seferde en fazla 20 kişiye göndermesini sağlayacak.

Hindistan'da, çocuk kaçıran çeteler ve pedofillerle ilgili söylentilerin WhatsApp'tan yayılması ardından son iki ay içinde ülke çapında yaşanan linç olaylarında en az 29 suçsuz kişi öldürüldü. Son olarak Maharashtra Eyaleti'nde beş adam bir köyde, çocuk kaçıran bir çete üyesi oldukları düşünülerek linç edildi. Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı. 

Hatta 200 milyondan fazla kullanıcısıyla Hindistan'ı en büyük pazarı olarak gören WhatsApp, önde gelen gazetelerde kullanıcılara yanlış bilgileri nasıl belirleyebilecekleri hakkında ipuçları veren tam sayfa reklamlar yayınladı.

Yaşananların ardından Facebook da WhatsApp'a kısıtlamalar getireceğini açıkladı. WhatsApp, yeni özelliği ile kullanıcılarının bir mesajı tek seferde en fazla 20 kişiye göndermesini sağlayacak. Facebook, Hindistan'daki mesaj iletim limitini ise 5 yapacak.Önceki limit 250'nin üzerindeydi. Ayrıca, mesajları başkasına iletmeye yarayan simge de fotoğraf ve videoların yanından kaldırılacak. 

Bir WhatsApp sözcüsü "Hindistan'daki şiddet yüzünden dehşete kapıldık ve bu sorunların ele alınmasına yardımcı olmak için farklı ürün değişikliklerini duyurduk. Bu sivil toplum, hükümet ve teknoloji şirketleri tarafından eylem gerektiren bir meydan okuma." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.