WhatsApp’ın ‘Topluluklar’ özelliği yeni bilgiler

WhatsApp’ın ‘Topluluklar’ özelliği yeni bilgiler

WhatsApp geliştiricilerinin ‘Topluluklar‘ ismini taşıyan bir özellik üzerinde çalıştığını duyurmuştuk.

Bu yeni özelliği ilk olarak XDA Developers, beta v2.21.21.6 sürümünün kodları arasında keşfetti. Haberde, bu yeni kodların grup sohbetlerinden farklı olacağı aktarıldı. Bu farklar arasında, toplulukların yöneticilerinin kişileri davet etmesi bulunuyor. Ancak topluluk özelliği hakkında çok fazla bilgiye sahip değildik. Bugün söz konusu özellikle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte ayrıntıları…

‘WhatsApp Topluluklar’ özelliği ne zaman çıkacak?

WABetaInfo‘nun haberine göre, topluluklar henüz geliştirilme aşamasında ve beta test kullanıcıları için mevcut değil. WhatsApp beta‘da (Android ve iOS) gelecekteki bir güncellemede kullanıcılara sunulacak. Topluluk sayesinde grup yöneticileri, grupları kolayla gruplayabilecek. Yani yöneticiler daha fazla kontrole sahip olacak.

whatsapp-topluluklar-ozelligi-hakkinda-yeni-bilgiler-ortaya-cikti1.jpg

WhatsApp topluluklar özelliği nedir?

Ekran görüntülerinde gördüğümüz üzere, insanlar WhatsApp üzerinden Topluluk sohbeti oluşturabilecekler. Yani grup sohbetleri gibi aslında. Yine uçtan uca şifreleme ile mesajlar koruma altında olacak. Ancak elbette gruplardan farkları var.

Bununla birlikte, toplulukların simgesi farklı bir tasarımda. Grup sohbetlerinden farklı olarak, toplulukların simgesi yuvarlak kenarlı bir kare şeklinde. Platform, bu özellik üzerinde çalışırken simge tasarımını yanlışlıkla aktifleştirdi. Kısa süre sonra hemen kaldırdı. Ancak bu süreçte birkaç kullanıcı söz konusu görüntüleri Twitter üzerinden paylaştı.

Bunun yanı sıra, yöneticiler bu grup sohbetinde mesaj gönderebilir ve toplulukla ilgili bazı grupları gruplayabilir. Peki, bu ne anlama geliyor? Örneğin, bir kursu bir topluluk olarak kabul edin. Tüm öğretim sınıfları bu topluluğa dahil olan gruplardır. Topluluk, topluluğa dahil olan tüm grupları daha iyi yönetmek için yöneticilere bazı araçlar sunuyor. Ancak bu araçları henüz bilmiyoruz.

WhatsApp Topluluklar, davet özelliğiyle gelecek. Yöneticiler, diğer kişileri topluluğa katılmaya davet edecek. Kullanıcılar manuel veya yöneticinin göndereceği “Topluluk Davet Bağlantısı” ile katılabilecek. Bunun dışında, bir topluluğa katıldığınızda topluluğun tüm gruplarına mesaj gönderme imkanınız hemen olmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.