WhatsApp'tan o desteklere erteleme kararı

WhatsApp'tan o desteklere erteleme kararı

WhatsApp, yayınladığı güncellemeler ile her geçtiğimiz gün geliştirilmeyi sürdürüyor.

Dünyanın tamamında 1 milyardan çok daha fazla aktif kullanıcısı olan ve de neredeyse SMS ile mesaj atmayı tarihe gömmeyi başaran popüler iletişim uygulamalarından WhatsApp, yayınladığı güncellemeler ile her geçtiğimiz gün geliştirilmeyi sürdürüyor. Kullanmakta olduğumuz mobil cihazlarımızın olmazsa olmazlarından bir tanesi haline gelen WhatsApp, BlackBerry ile alakalı desteğini sonlandıracağı tarih konusunda 2. defa değişikliğe gitti.

Geçmiş olduğumuz senenin şubat ayındayken WhatsApp, BlackBerry 10 modelindeki telefonda dahil olmak üzre BlackBerry'e ait OS7+ işletim sistemlerine bulunan desteğini 2016 senesinin sonunda bitireceğini açıklamıştı. Ancak bu olay  ise gerçekleşmedi ve de 30 Haziran 2017 tarihine kadar ertelenmişti. Şimdi ise bu tarih  biraz daha geriye atıldı. Bu kararın alınmasındaki en büyük payın ise kullanıcılardan çok yoğun bir şekilde gelen tepkiler olduğu düşünülüyor. Erteleme kararı ile birlikte Blackberry kullanıcıları da bu sene sonuna kadar rahat bir nefes almış oldular.

BlackBerry telefon kullanıcılarına gelmiş olan WhatsApp güncellemenin sürüm notları içerisinde ise BB'ye sunulmakta olan desteğin 31 Aralık 2017 tarihi içerisinde sona ereceği açık bir şekilde belirtiliyor.

BlackBerry'den biraz daha farklı bir şekilde Nokia S40'ın WhatsApp ile ilgili desteği de bu sene sonuna kadar uzatılmış oldu. Fakat popüler mesajlaşma servisi ise 30 Haziran tarihi itibari ile Nokia S60 telefonlarda hiç bir şekilde çalışmayacak.

Kaynak: Teknobilgi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.