Yabancı sayısı önce 8’e sonra kademeli olarak 5’e düşecek

Yabancı sayısı önce 8’e sonra kademeli olarak 5’e düşecek

Yabancı kuralı 2019-20’den itibaren önce 8’e sonra kademeli olarak 5’e düşecek

Ülke futbolunda son dönemde gündemden düşmeyen konulardan biri de yabancı kuralı…

Gazete Habertürk’ten Atilla Türker’in haberine göre Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun “Süper Lig maçlarında izleyecek Türk futbolcu bulamıyorum” sözlerinin ardından bazı yerli oyuncular ve teknik adamlar, kurala yeniden kısıtlama getirilmesi yönünde açıklamalar yapmıştı.

Futbol camiası bu konuyu tartışırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün katıldığı canlı yayında yabancı kuralıyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Mevcut uygulamanın Milli Takım’ı olumsuz etkilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajları Milli Takımımız’a yansıması. Yerliler az şans buldukları için Milli Takım’da yeterince güçlerini gösteremiyorlar. İşi bitmiş oyuncuların alınmasına karşıyım” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri sonrası, yabancı futbolcu sayısının değiştirilmesi konusu hız kazandı. Harekete geçen Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu, konuyu masaya yatırmak için çalışma başlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.